Έως και τέσσερις φορές μικρότερος είναι ο σχετικός κίνδυνος θανάτου για τους πάσχοντες από COVID-19 που έχουν υψηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους – Δείτε αναλυτικά τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες..
Επιστήμονες από το μη κερδοσκοπικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λιπαρών Οξέων (FARI) σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες δημοσίευσαν τα πρώτα άμεσα στοιχεία που δείχνουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από τη λοίμωξη COVID-19. Η σχετική εργασία δημοσιεύθηκε στο Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids.