Σαΐφ Καντάφι «προσλαμβάνει μισθοφόρους της Νοτίου Αφρικής.

Ο μεγαλύτερος γιος του συνταγματάρχη Καντάφι φέρεται να κρύβεται με νομάδες Τουαρέγκ στην έρημο κοντά στα σύνορα Νίγηρα
Πρωτότοκος γιος του συνταγματάρχη Σαΐφ Καντάφι έχει προσλάβει μια ομάδα της Νοτίου Αφρικής μισθοφόρους για να τον περάσει λαθραία από τη Λιβύη και σε μια φιλική αφρικανική χώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Το Δικαστήριο, που εδρεύει στη.. Χάγη, δήλωσε ο Σαΐφ, 39,   είχε έρθει σε επαφή μαζί τους μέσω μεσαζόντων για να συζητήσουν τη δυνατότητα παράδοσης σε δίκη.
Saif δραπέτευσε ακόμα κι αν αυτοκινητοπομπή του χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, όπως άφησε Bani Walid στις 19 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν ο πατέρας του πέθανε στη Σύρτη. 
Προσεύχεται για τη σωτηρία: Σαΐφ Καντάφι φέρεται να έχει προσλάβει μια ομάδα της Νοτίου Αφρικής μισθοφόρους για να τον περάσει λαθραία στην ασφάλεια
Τρεις από τους αδελφούς του σκοτώθηκαν στον πόλεμο.
Πηγές αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι είχε καταφύγει με τους νομάδες Τουαρέγκ, που η οικογένειά του είχε βοηθήσει οικονομικά στο παρελθόν, στις γειτονικές περιοχές της μεταξύ της Λιβύης και το Νίγηρα. Περισσότερα ...
Η Gaddafis φίλος φυλές της ερήμου στο Νίγηρα, Μάλι και άλλες φτωχές πρώην γαλλικές αποικίες της Δυτικής Αφρικής. Άλλες χώρες της Αφρικής έλαβαν Λιβυκό γενναιοδωρία κατά τη διάρκεια των 42 ετών κανόνα του Καντάφι, ο αυτοαποκαλούμενος Αφρικής «βασιλιά των βασιλιάδων». 
Αμερικανικών στρατιωτικών και κυβερνητικών εκπροσώπων σε συνομιλίες της ασφάλειας στις γειτονικές Νίγηρα με τους τοπικούς αξιωματούχους στο Άγκαντεζ, η οποία έχει ενδιάμεσος σταθμός για άλλες Λιβύης φυγάδων, συμπεριλαμβανομένης άλλο γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Saadi.
Δικαιοσύνη: Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο-Οκάμπο επιθυμεί να φέρει ο μεγαλύτερος γιος συνταγματάρχη Καντάφι στις Κάτω Χώρες για δοκιμή
Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ έχει εντοπιστεί στο Άγκαντεζ αεροδρόμιο.
Μια κορυφαία περιφερειακή επίσημη αρνήθηκε να πει ό, τι οι συνομιλίες με τους Αμερικανούς ήταν περίπου, αλλά μίλησε για τα σχέδια διαφυγής από τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ και πρώην επικεφαλής της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ-νοημοσύνη Senussi, τόσο που καταζητούνται από το ΔΠΔ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.    
«Senussi γίνεται extricated από το Μάλι προς μια χώρα που είναι ένα μη-που έχει υπογράψει τη (ΔΠΔ) της σύμβασης. Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο (Senussi και Σαΐφ αλ-Ισλάμ) να extricated με το αεροπλάνο, το ένα από το Μάλι και η άλλη από το Νίγηρα », είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.      
Είπε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 10 airstrips στο βόρειο τμήμα του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα της Λιβύης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να Σαΐφ χτυπήστε ελαφρά αλ-Ισλάμ από τη χώρα.             
Ωστόσο, ένα μέλος του κοινοβουλίου από το βόρειο Μαλί, Ιμπραήμ Assaleh Αγ. Μοχάμεντ, αρνήθηκαν Senussi ή Σαΐφ αλ-Ισλάμ στη χώρα του και δήλωσε ότι δεν θα γίνονται δεκτές, εφόσον έχουν προσπαθήσει να μπουν.
Η άφιξη της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ ακολούθησαν δηλώσεις του Μοχάμεντ Anako, πρόεδρος του Άγκαντεζ περιοχής, ο οποίος είπε ότι θα δώσει Σαΐφ αλ-Ισλάμ καταφύγιο. «Λιβύη και το Νίγηρα είναι χώρες αδερφό και τα ξαδέρφια ... γι 'αυτό θα τον υποδεχθούμε στο », είπε.   
Το ΔΠΔ έχει προειδοποιήσει Σαΐφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος είναι ευνόητο ότι επιθυμεί να μην συλληφθεί από λιβυκές ενδιάμεση κυβερνητικές δυνάμεις στα χέρια των οποίων ο πατέρας του δολοφονήθηκε άγρια ​​την περασμένη εβδομάδα, ότι θα μπορούσε να παραγγείλετε ένα mid-air υποκλοπή αν προσπαθούσε να διαφύγει με το αεροπλάνο από το Σαχάρα κρησφύγετο του στην έρημο για ένα ασφαλές καταφύγιο.         
Εισαγγελέα του ΔΠΔ Luis Moreno-Ocampo δήλωσε: «Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που συνδέονται με αυτόν που είναι σε επαφή με ανθρώπους που συνδέονται μαζί μας ... είναι μέσω μεσαζόντων »,      
"Έχουμε κάποιες πληροφορίες ότι υπάρχει ένας μισθοφόρος ομάδα προσπαθεί να τον βοηθήσει να κινηθεί σε μια διαφορετική χώρα, γι 'αυτό προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή τη δραστηριότητα», είπε ο Moreno-Ocampo.     
«Εργαζόμαστε επίσης με ορισμένα κράτη για να δούμε αν μπορεί να διαταράξει αυτή την προσπάθεια. Μερικά από αυτά είναι Νοτιοαφρικανοί δήθεν ».            
Στο τρέξιμο: Σαΐφ αλ-Ισλάμ χειρονομίες σε δημοσιογράφους στην Τρίπολη στις 23 Αυγούστου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είπε ότι βρισκόταν σε «άτυπες επαφές» με τους σχετικά με τη δυνατότητα surrenering για να δικαστεί
Moreno-Ocampo δήλωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν έκανε καμία συμφωνία με Σαΐφ αλ-Ισλάμ, αλλά ήταν εξηγώντας μέσα από τις επαφές που είχε για να δικαστεί, επειδή είχε κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. «Λέει ότι είναι αθώος», είπε ο εισαγγελέας.              
Γαλλία, υποστηρικτής της εξέγερσης του Φεβρουαρίου κατά Καντάφι, υπενθύμισε τα αφρικανικά κράτη τις υποχρεώσεις τους να Σαΐφ χέρι αλ-Ισλάμ πάνω στο Διεθνές Δικαστήριο.   
«Δεν με νοιάζει αν πηγαίνει με τα πόδια, με αεροπλάνο, πλοίο, με αυτοκίνητο ή με μια καμήλα, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι ότι ανήκει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», είπε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Bernard Valero.
Νίγηρας, Μάλι, το Τσαντ και την Μπουρκίνα Φάσο, μια επιδένει των άνυδρων κράτη στα νότια της Λιβύης, έχουν υπογράψει τη συνθήκη που έχει συσταθεί το ΔΠΔ. Αλγερία, η οποία πραγματοποιήθηκε στη μητέρα Σαΐφ αλ-Ισλάμ, αδελφή, αδελφός του Αννίβα και ετεροθαλής αδελφός Μωάμεθ, δεν έχει υπογράψει. Ούτε το Σουδάν ή τη Ζιμπάμπουε.
Οι ηγέτες της Εθνικής Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης (NTC), θα ήθελα να λειτουργούν τα δικά δοκιμές τους, αλλά αναγνωρίζουν ότι τους διαταγή μόλις τρέχει στο βαθύ νότο. 
Χώρες του ΝΑΤΟ, τώρα εκκαθάριση μια αποστολή που υποστήριξαν την εξέγερση, έχουν εκφράσει λίγο ενθουσιασμό για το κυνήγι λίγα άτομα σε ένα τεράστιο κομμάτι της ηπείρου άδειο. 
Σαΐφ αλ-Ισλάμ ήταν κάποτε θεωρείται ως ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, αρχιτέκτονας της προσέγγισης με δυτικά κράτη για το οποίο ο πατέρας του μισθωτή μεσολάβησης αντάρτικου πόλης εδώ και δεκαετίες. Αλλά αυτός απάντησε με γνωστή ρητορική μετά την εξέγερση ξέσπασε στη Λιβύη.           
Το ΔΠΔ τον κατηγορεί για την πρόσληψη μισθοφόρων για να εκτελεί ένα σχέδιο, επεξεργάστηκε μαζί με τον πατέρα του και Senussi, να σκοτώνουν άοπλους διαδηλωτές εμπνευσμένο από «Αραβική Άνοιξη» εξεγέρσεις αλλού. 
Κυβέρνηση του Νίγηρα στην πρωτεύουσα Νιαμέι έχει ορκιστεί να ανταποκριθεί ΔΠΔ τις δεσμεύσεις της. Όμως, 750 χιλιόμετρα (400 μίλια) βόρεια σε μια περιοχή όπου οι διασυνοριακές συμμαχίες μεταξύ των νομάδων Τουαρέγκ, συχνά υπερισχύουν των εθνικών δεσμών, η εικόνα είναι διαφορετική. 
Μερικές από τις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που συμπληρώνω τα προς το ζην στη Σαχάρα, περιπλανήθηκε από τους διακινητές και τους νομάδες κτηνοτρόφοι, λένε ότι θα υπάρξει μια ευπρόσδεκτη για τους νεότερους Καντάφι. 
«Είμαστε έτοιμοι να τον κρύψει όπου χρειάζεται», είπε Mouddour Μπάρκα, κάτοικος του Άγκαντεζ.
«Λέμε την διεθνή κοινότητα να μείνει έξω από αυτή την επιχείρηση και τις δικές μας αρχές να μην τον παραδώσει - αλλιώς είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους και θα μας  αντιμετωπίσουν».          
Μια αμερικανικα  αεροσκάφη πέταξαν 25 τραυματίες NTC μαχητές  από την Τρίπολη το Σάββατο για την ιατρική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Βρετανία έχει επίσης ληφθεί τραυματίες μαχητές.


Δικαιοσύνη: Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο-Οκάμπο επιθυμεί να φέρει ο μεγαλύτερος γιος συνταγματάρχη Καντάφι στις Κάτω Χώρες για δοκιμή

Στο τρέξιμο: Σαΐφ αλ-Ισλάμ χειρονομίες σε δημοσιογράφους στην Τρίπολη στις 23 Αυγούστου.  Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είπε ότι βρισκόταν σε «άτυπες επαφές» με τους σχετικά με τη δυνατότητα surrenering για να δικαστεί

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...