Κάλεσμα ΚΚΕ για συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκεμβρίου

Με την προτροπή να υπάρξει πανστρατιά στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ ώστε να γίνει «το νέο ξεκίνημα της λαϊκής αντεπίθεσης» το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι «δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», επισημαίνοντας ότι «ο πόλεμος στην εργατική τάξη γίνεται όλο και πιο ανελέητος»..

Με ανακοίνωσή του , το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα η οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, της δράσης και της αλληλεγγύης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή των εξοντωτικών μέτρων της μαύρης συγκυβέρνησης και των συνεπειών της κρίσης».
Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο λαός πρέπει «να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο γενικευμένης στάσης πληρωμών».
Η γραμμή δράσης συνοψίζεται στο «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό», σύμφωνα με το ΚΚΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ασκεί κριτική σε απόψεις που, όπως τονίζει, δημιουργούν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν: «Έχουν χρεοκοπήσει και αποκαλυφθεί τα ψέματα για την ΕΕ των εργαζομένων, για την ευρωπαϊκή οικογένεια και τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης. Είναι αποπροσανατολισμός οι μύθοι περί κατοχής της Ελλάδας, αφού όλοι οι λαοί της Ευρώπης υποφέρουν από τα μονοπώλια και την ένωσή τους, την ΕΕ. Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική στις δήθεν φιλολαϊκές λύσεις «των αριστερών και προοδευτικών κυβερνήσεων». Δοκιμάστηκαν εδώ και χρόνια. Αποδείχτηκαν δεκανίκια των μονοπωλίων».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, μόνη λύση είναι το λαϊκό μέτωπο παντού και η ένταση της δράσης «για να καταργηθεί το χαράτσι, να μην διαλύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να μην μείνει απροστάτευτος κανένας άνεργος, να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, να πληρώσει το κεφάλαιο που δημιουργεί τις κρίσεις».
Και συμπληρώνει: « Τέρμα στα διλήμματα «ευρώ ή δραχμή». Μόνη λύση η πάλη για έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα μετατρέψει σε λαϊκή ιδιοκτησία τα μονοπώλια και θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που αυτός παράγει και τον καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...