Ντ. Μεντβέντεφ: «Ψηφίστε για μια δυνατή βουλή και για το μέλλον»

Έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής με γνώμονα την σταθερότητα και την μελλοντική πορεία της χώρας απηύθυνε ο ρώσος πρόεδρος..
Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ντ. Μεντβέντεφ: «Ψηφίστε για μια δυνατή βουλή και για το μέλλον»
Ο Μεντβέντεφ παρότρυνε το λαό να εκλέξει μια ισχυρή βουλή ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα, επαναλαμβάνοντας ότι όλα τα κόμματα είχαν την ίδια προβολή, παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.
Θα έχουμε μια βουλή με αγεφύρωτες διαφορές, ανίκανη να αποφασίσει οτιδήποτε, όπως δυστυχώς έχει συμβεί στο παρελθόν, ή θα έχουμε ένα λειτουργικό κοινοβούλιο όπου η πλειοψηφία θα είναι υπεύθυνοι πολιτικοί, ικανοί να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής;" αναρωτήθηκε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.
Το κόμμα του Πούτιν "Ενωμένη Ρωσία"- ή αλλιώς το επίσημο κόμμα της εξουσίας, όπως το αποκαλούν συχνά τα διεθνή ΜΜΕ- αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, με μειωμένα ωστόσο ποσοστά εξαιτίας της απάθειας και της κούρασης των ψηφοφόρων.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters πολλοί ρώσοι δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν "μαγειρέματα" αλλά και επειδή έχουν κουραστεί να βλέπουν τους πολιτικούς να υπόσχονται συνεχώς, χωρίς να υλοποιούν εν τέλει τίποτα.
"Δεν θα ψηφίσω γιατί δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εδώ και 20 χρόνια δίνουν τις ίδιες υποσχέσεις και δεν κάνουν τίποτα" λέει στο Reuters ο 35χρονος Ντμίτρι από την Μόσχα.
Τα αντίπαλα κόμματα έχουν εκφράσει φόβους για παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ωστόσο ο Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε για μια ελεύθερη και δίκαιη αναμέτρηση.
Σύμφωνα με τα πλάνα που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβρη, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2012 θα είναι ο Πούτιν, ενώ ο Μεντβέντεφ θα... περιοριστεί σε πρωθυπουργικό ρόλο


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...