Κόλαφο για τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) αποτελούν τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης επιτροπής υπό τον δικαστή Λόρδο Γουλφ, η οποία διαπίστωσε ότι τα χρήματα που έδινε το καθεστώς του Καντάφι ως δωρεές και χορηγίες στη Σχολή δεν τα πλήρωνε κάποιο ταμείο της Λιβύης, αλλά Βρετανοί μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι κατάφερναν έτσι να εξασφαλίζουν πλούσια συμβόλαια στη Λιβύη.
Κόλαφο για τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου..
(LSE) αποτελούν τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης επιτροπής υπό τον δικαστή Λόρδο Γουλφ, η οποία διαπίστωσε ότι τα χρήματα που έδινε το καθεστώς του Καντάφι ως δωρεές και χορηγίες στη Σχολή δεν τα πλήρωνε κάποιο ταμείο της Λιβύης, αλλά Βρετανοί μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι κατάφερναν έτσι να εξασφαλίζουν πλούσια συμβόλαια στη Λιβύη.
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, η δωρεά ύψους 1.500.000 στερλινών, την οποία ανακοινώθηκε ότι έδωσε η οικογένεια Καντάφι με στόχο τη δημιουργία έδρας για τα θέματα της Βορείου Αφρικής, στην πραγματικότητα χορηγήθηκε από δύο Βρετανούς επιχειρηματίες που στη συνέχεια ανέλαβαν κρατικές δουλειές στη Λιβύη.
Το πόρισμα
Το πόρισμα χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη δωρεά του 1.500.000 στερλινών ως έμμεση δωροδοκία προς τη σχολή, προκειμένου ο Σαΐφ Καντάφι να έχει επιτυχία στη διδακτορική του διατριβή. Μάλιστα, το πόρισμα αναφέρει πως την επόμενη μέρα της δημοσιοποίησης της δωρεάς ο Σαΐφ Καντάφι ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε ως επιτυχής η διατριβή του.
Το πόρισμα χαρακτηρίζει επίσης ως έμμεση δωροδοκία τα χρήματα που πήρε η σχολή, προκειμένου ο διευθυντής της, Σερ Χάουαρντ Ντέιβις, να αναλάβει, με τη σύσταση του τότε πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, τον ρόλο του συμβούλου του καθεστώτος του Καντάφι. Επιπλέον, η Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου φέρεται να εισέπραξε από τη Λιβύη το ποσό των 2.200.000 στερλινών για την επιμόρφωση ανώτερων Λίβυων κρατικών αξιωματούχων.
Λ. Τσιριγωτάκης
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου