ΔΑΝΙΑ Ανέλαβε για 7η φορά την προεδρία της ΕΕ

Αλλαγή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης..
έφερε η αλλαγή του χρόνου με τη Δανία να αναλαμβάνει από χθες να προεδρεύσει στην Ευρώπη των 27 παίρνοντας το τιμόνι της Ενωσης από την Πολωνία.
Ανέλαβε για 7η φορά την προεδρία της ΕΕ
Αλλαγή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης έφερε η αλλαγή του χρόνου με τη Δανία να αναλαμβάνει από χθες να προεδρεύσει στην Ευρώπη των 27 παίρνοντας το τιμόνι της Ενωσης από την Πολωνία. Το βασικό έργο της που αναλαμβάνει η Κοπεγχάγη και η Χέλε Θόρινγκ Σμιντ είναι να «ενώσει τις χώρες της Ευρωζώνης με αυτές που βρίσκονται έξω από αυτήν», να συντονίσει τις διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό της Ενωσης για την περίοδο 2014-2020 και να βρει συμβιβαστικές λύσεις για όποιες διαφωνίες προκύψουν κατά τη συζήτηση.
Ο κίνδυνοςΗ 7η φορά που η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης περνάει στη Δανία και η οποία επισήμως ξεκινάει στις 11 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην πρωθυπουργό της χώρας Χέλε Θόρινγκ Σμιντ, παρότι η χώρα της βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της απομόνωσης (που αντιμετωπίζουν και οι 9 χώρες της Ενωσης που δεν είναι στη ζώνη του ευρώ). Οπως μάλιστα δήλωσε με άνεση η Σμιντ, «Ο συντονισμός είναι η ειδικότητα της Δανίας».
Βέβαια μία επιπλέον σημαντική πρόκληση για τη Δανία θα είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία σκοπεύει να πετύχει με τη στροφή προς την πράσινη τεχνολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και με τη δημιουργία νέων εμπορικών προοπτικών με την υπογραφή σχετικών συμφωνιών με την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Ινδία και την Τυνησία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...