Ο τηλε-απολογισμός της χρονιάς που έφυγε

Πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά, ήρθε ο νέος με τα δώρα με τραγούδια και χαρά... Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι το 2012 -ακόμη κι αν δεν έχει τραγούδια και χαρές- θα είναι τουλάχιστον πιο..
εύκολο από το 2011, που χαράχτηκε όχι μόνο στη μνήμη μας αλλά και στην ιστορία της Ελλάδας… και δυστυχώς όχι για καλό.



Όπως όλοι, λοιπόν, κάνουν το δικό τους απολογισμό, εμείς είπαμε να κάνουμε τον τηλε-απολογισμό του 2011. Ποια ήταν τα προγράμματα εκείνα που μας καθήλωσαν; Ποιες σημαντικές τηλεοπτικές αλλαγές συνέβησαν τη χρονιά που μας αποχαιρέτησε; Πάμε να τα θυμηθούμε μαζί παρακάτω…

Το Νησί: Έγραψε τη δική του ιστορία   
Η ιστορία της Σπιναλόγκα, του νησιού, το οποίο για δεκαετίες ήταν το «σπίτι» των λεπρών της Ελλάδας, ζωντάνεψε μέσα από την ιστορία της οικογένειας Πετράκη. Η σειρά - φαινόμενο του Mega με τις αυθεντικές ερμηνείες των ηθοποιών και την εξαιρετική παραγωγή, μίλησε στις καρδιές εκατομμυρίων τηλεθεατών, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τηλεθέασης. Για οκτώ περίπου μήνες τα βράδια της Δευτέρας ήταν αφιερωμένα στο «Νησί» και καθόλου άδικα βέβαια, αφού αναδείχθηκε η καλύτερη δραματική σειρά όλων των εποχών στην ιδιωτική τηλεόραση, σημειώνοντας μερίδιο σεζόν (11/10/10-23/05/11) 53,7% (2.889.000 τηλεθεατές). Όσο για το τελευταίο συγκλονιστικό επεισόδιο της σειράς του Mega; Αυτό ήταν το καλύτερο της σεζόν με μερίδιο 64,6% (3.515.000 τηλεθεατές). Οι τηλεθεατές, που παρακολούθησαν το τελευταίο επεισόδιο, έστω για ένα λεπτό άγγιξαν τους 4.823.000. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι «Το Νησί» μπήκε στο «TOP 10» των τηλεοπτικών προγραμμάτων με την υψηλότερη τηλεθέαση των τελευταίων είκοσι χρόνων, κατακτώντας μάλιστα τη δεύτερη θέση, πίσω από τη μετάδοση του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004.
 ΟΛΑ 11: Το 2011 η πιο επιτυχημένη χρονιά στην τηλε-ιστορία του ΟΛΑ
 Και ενώ ο Θέμος Αναστασιάδης συνεχίζει να τα δίνει …ΟΛΑ για δωδέκατη χρονιά, η χρονιά που μας πέρασε ήταν η πιο επιτυχημένη από όλες τις προηγούμενες, αφού για ενδέκατη συνεχή χρονιά του ΟΛΑ ήταν η πρώτη επιλογή του κοινού τις νύχτες της Δευτέρας.  Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, το ΟΛΑ 11 επικράτησε στη ζώνη του στο σύνολο των τηλεθεατών και σε όλα τα επιμέρους κοινά. Στο κοινό 15-44 ήταν πρώτο  με διαφορά 21 μονάδες από το δεύτερο κανάλι, ενώ ειδικότερα στους άνδρες 15-24 ετών η διαφορά ξεπέρασε τις 29 μονάδες. Όσον αφορά στη σεζόν (Οκτώβριος 2010 - Ιούνιος 2011), το ΟΛΑ 11 σημείωσε ακόμη υψηλότερα ποσοστά στα νεανικά κοινά ξεπερνώντας το 42% στους τηλεθεατές 15-24 ετών. Κι αφού ο Θέμος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του ολοκλήρωσαν και πέρυσι την αποστολή τους δίνοντάς τα … όλα στους πιστούς του fans που ξενύχτησαν καθηλωμένοι στους τηλεοπτικούς τους δέκτες για χάρη τους, το ΟΛΑ 12 συνεχίζει αποφασισμένο για μια ακόμη πρωτιά.

Ezel: Ελλάς - Τουρκία, τηλε-συμμαχία
Μετά τις «Χίλιες και μία νύχτες» …ξαφνικά, χωρίς καν να το καταλάβουμε, πλημμύρισαν οι δέκτες μας από τουρκικά σίριαλ. Άλλωστε, στους χαλεπούς τηλεοπτικούς καιρούς που διανύουμε, το ζητούμενο για όλα τα ιδιωτικά κανάλια δεν είναι άλλο από το να μπορούν να έχουν τηλεοπτικά προϊόντα που δεν τους κοστίζουν τίποτα για να τα αγοράσουν και που την ίδια ώρα ,όμως, τους φέρνουν πολλά. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία και γιατί όχι… δύο, τρεις και ακόμη περισσότερες σειρές από τη γείτονα χώρα! Με μια τέτοια, το πολυσυζυτημένο και επιτυχημένο «Ezel», περάσαμε το φετινό μας καλοκαίρι. Μία ιστορία γεμάτη αγάπη, προδοσία και εκδίκηση -που στη γειτονική μας Τουρκία καθήλωσε σε κάθε της επεισόδιο περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές-, ήρθε και «στρογγυλοκάθισε» στους ελληνικούς δέκτες καθηλώνοντας και το ελληνικό κοινό!  Η σειρά - φαινόμενο του καλοκαιριού, δηλαδή το «Ezel», βγήκε ο μεγάλος νικητής στο prime time, σημειώνοντας διαρκή άνοδο από την πρώτη μέρα προβολής του, ξεκινώντας με 22,4% στο νεανικό κοινό και φθάνοντας στο 28,9% . Στη ζώνη μετάδοσης του «Ezel» ο Ant1 επικράτησε στο σύνολο των τηλεθεατών με ποσοστό 30,2% και διαφορά 14,5 μονάδων από το δεύτερο κανάλι. Και φυσικά η τουρκική «επέλαση» συνεχίζεται με τον «Πειρασμό» να έχει πάρει τα ηνία κρατώντας μας συντροφιά κάθε απόγευμα.
 
Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Το δυνατό χαρτί του Alpha
 Μια ακόμη χρονιά γεμάτη γέλιο και σάτιρα μας χάρισε ο ένας και μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος, καθηλώνοντας κάθε Τρίτη βράδυ το τηλεοπτικό κοινό. «Σαρώνοντας» τα πάντα στο πέρασμά του και εξαφανίζοντας από τον τηλεοπτικό χάρτη κάθε πρόγραμμα που βρίσκεται απέναντί του το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» -το δυνατό χαρτί της Κάντζας- συνέβαλε σημαντικά ώστε το 2011 να θεωρείται η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του Alpha. Λάκης είναι αυτός…

Junior Master Chef: Σεφ… από κούνια
 

Μπορεί κανείς να είναι ...σεφ από κούνια; Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα προσπαθεί να δώσει απάντηση το «Junior Master Chef», που βγήκε στον αέρα του Mega τέλος Νοεμβρίου. Κι αν στην αρχή κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για εκμετάλλευση των μικρών παιδιών, η λιλιπούτεια έκδοση του κουζινοριάλιτι του Mega έκανε πρεμιέρα στους δέκτες μας, με τη Μαρία Μπεκατώρου  να μας συστήνει τους μικρούς και επίδοξους σεφ και το παιδικό κουζινοριάλιτι να «χτυπά» κόκκινο στους πίνακες τηλεθέασης. Και φυσικά αναμένουμε τη συνέχεια…

Ελένη Μενεγάκη: Γύρισε σελίδα στην καριέρα της… αλλάζοντας ζώνη
 Και όμως συνέβη! Αφήνοντας πίσω της μία πορεία σχεδόν δύο δεκαετιών στην πρωινή ζώνη η Ελένη Μενεγάκη δε μας σερβίρει πλέον …πρωινό καφέ. Ναι, μετά από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια η ωραία Ελένη της ελληνικής τηλεόρασης, άλλαξε  τηλεοπτικό πόστο και τηλεοπτικές συνήθειες και από τις 3 Οκτωβρίου 2011 μας λέει: «καλησπέρα» με τον δικό της μοναδικό, ναζιάρικο τρόπο.  Η άλλοτε «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» αποφασισμένη να γίνει «βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης» ρίχτηκε για τα καλά στη μάχη της τηλεθέασης και αν λάβουμε υπόψη μας τα υψηλά νούμερα της «Ελένης» φαίνεται πως η ξανθιά παρουσιάστρια το κέρδισε το τηλεοπτικό στοίχημα -μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Tέλος για το «Καλημέρα Ελλάδα»
 Μετά από είκοσι χρόνια γεμάτα επιτυχίες και διακρίσεις, η μακροβιότερη πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Καλημέρα Ελλάδα», ολοκλήρωσε τον κύκλο της δίνοντας τη θέση της στο νέο fresh πρόγραμμα του Αnt1. Φανερά συγκινημένος το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Γιώργος Παπαδάκης αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό, λέγοντας: «Το Καλημέρα Ελλάδα ίσως και να ακούγεται για τελευταία φορά»… Και επειδή, οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται  ποτέ, πρόσφατα κλείνοντας τη νέα του εκπομπή ο γνωστός δημοσιογράφος  αναφώνησε και πάλι: «Καλημέρα Ελλάδα»!
 
Μυστικά της Εδέμ: Μετά από τέσσερα χρόνια …μυστικά τέλος!
 Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχίας και καθημερινής προβολής η διάσημη παρέα της «Φεγγαρόπετρας» έριξε αυλαία με ένα «χορταστικό» και καθηλωτικό επεισόδιο γεμάτο ανατροπές, αποκαλύψεις, θανάτους, χωρισμούς και επανασυνδέσεις, πολύ έρωτα, πολύ γέλιο και πολλή ....συγκίνηση. Όσο τα μυστικά έρχονταν στο φως το βράδυ της ογδόης του Δεκέμβρη, τόσο ανέβαιναν τα νούμερα για το Mega, που αποχαιρέτησε το δυνατό του χαρτί τοποθετώντας στη θέση του τα «Κλεμμένα Όνειρα»
 
«Dancing with the stars 2»: Τα ΄σπασε ο τελικός στους πίνακες τηλεθέασης !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...