Σαρκοζί: «Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση»

Την πεποίθηση ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί αν υπάρχει συλλογική βούληση, εξέφρασε σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί..
ανακοινώνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα απευθυνθεί στο γαλλικό λαό, για να ανακοινώσει «σημαντικές αποφάσεις».


Στα πρώτα του δημόσια σχόλια μετά την υποβάθμιση της Standard &Poor's, o γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κρίση και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στο ίδιο το γεγονός της απώλειας του πολύτιμου ΑΑΑ.
«Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί αν έχουμε συλλογική βούληση (και) την δύναμη να μεταρρυθμίσουμε τη χώρα μας» είπε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Αμπουάζ της κεντρικής Γαλλίας.
«Από το 2008 που διανύουμε την χωρίς προηγούμενο, εδώ και έναν αιώνα ίσως-κρίση, έχω επιλέξει να λέω την αλήθεια στους Γάλλους για τη σοβαρότητά της. Τούς έχω πει ότι είναι μια δοκιμασία που δεν πρέπει ούτε να υποτιμήσουμε, αλλά ούτε να δραματοποιήσουμε σε υπερβολικό βαθμό…Δεν απαντάμε σε μια κρίση τέτοιου εύρους με ταραχή, με θυμό και διαμάχες» τόνισε ο Σαρκοζί, προσθέτοντας:
«Θα μιλήσω στους Γάλλους στο τέλος του μήνα. (Θα τους ανακοινώσω) τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε, χωρίς να χάσουμε χρόνο».
O Σαρκοζί συζητά με τους κοινωνικούς εταίρους, μέτρα όπως η επιβολή ενός είδους «κοινωνικού» ΦΠΑ, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (κατάργηση 35ωρου) κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...