ΧΑΚΕΡ ΜΕ ΑΠΟΨΗ Το πρόσωπο των «Anonymous»

Οι χάκερ εισέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 5.30 το πρωί και το βίντεο «κατέβηκε» περίπου έπειτα από 3 ώρες Θέλοντας να αποτρέψουν την εφαρμογή διεθνούς συνθήκης..
που θα μπλοκάρει τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα, χάκερ της γνωστής ομάδας «Anonymοus» κατέλαβαν επί τρίωρο τον ιστότοπο του υπουργείου και μετέδιδαν βίντεο και μηνύματα

Οι χάκερ εισέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 5.30 το πρωί και το βίντεο «κατέβηκε» περίπου έπειτα από 3 ώρες
Ηλεκτρονική επίθεση από χάκερ δέχθηκε η ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και για λίγες ώρες, χθες νωρίς το πρωί, μετέδιδε ένα βίντεο που ασκούσε σκληρή κριτική για τους πολιτικούς, την είσοδο στο ΔΝΤ, την κατάσταση όπου οδηγείται η χώρα, απειλώντας για παρόμοιες επιθέσεις και σε άλλα υπουργεία, ΜΜΕ κ.λπ.
Αίτημα των «ανώνυμων χάκερ» που υπογράφουν ως «Anonymοus από Ελλάδα και Κύπρο» είναι να σταματήσει το ACTA, που αποτελεί μια διεθνή συνθήκη που ξεκίνησε στη λογική της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και φαίνεται ότι στην πράξη θα λειτουργήσει ως ένα παγκόσμιο πλέγμα-φίλτρο που θα εξοβελίζει τα «μη αρεστά» μηνύματα ιστοσελίδων κ.λπ.
Η «κατάληψη» της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε στις 5.30 το πρωί και το βίντεο «κατέβηκε» περίπου έπειτα από 3 ώρες μετά από παρέμβαση της εταιρείας-παρόχου υπηρεσιών, ενώ η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε την υπόθεση για να ανιχνεύσει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν ενδεχομένως στους χάκερ.
Το πρόσωπο των «Anonymous»
Στο βίντεο, όπου αναγραφόταν ως τίτλος στα αγγλικά «Η δικαιοσύνη έρχεται», εμφανιζόταν η εικόνα μιας ιδιαίτερης φιγούρας και ασκούνταν έντονη πολιτική κριτική. Γινόταν αναφορά στους πολιτικούς που ανέβηκαν στην εξουσία για τον λαό, αλλά έχουν αποτύχει και «έχουν σκοτώσει τη δημοκρατία».
Το πρόσωπο των «Anonymous»
Για την εφαρμογή της ACTA σημείωναν ότι σημαίνει στέρηση της ελευθερίας και έδιναν δύο εβδομάδες διορία για να σταματήσει (τη συνθήκη έχει υπογράψει και η Ελλάδα), προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα ξεκινήσει ένας κυβερνοπόλεμος με όλα τα sites, τα ΜΜΕ και τα υπουργεία της χώρας.
Οι χάκερ ανέφεραν επίσης ότι γνωρίζουν τα πάντα, έχουν τους κωδικούς και παρακολουθούν, απειλώντας ότι επόμενος στόχος θα είναι όλα τα media της χώρας.
Κυβερνητικοί παράγοντες επικοινώνησαν για το ζήτημα αυτό με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις σχετικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκφράστηκε η άποψη ότι θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης τις επόμενες ημέρες.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Ακτιβιστές
Ποιοι είναι οι Anonymous

Η δημιουργία της ομάδας Anonymous είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας 9 περίπου χρόνων ενός ιντερνετικού μιμίδιου (ως τέτοιο ορίζεται οτιδήποτε προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στους χρήστες του Διαδικτύου και εξαπλώνεται ραγδαίως στον κυβερνοχώρο), το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον δημοφιλή ιστότοπο 4chan. Πλέον γύρω από το μιμίδιο Anonymous έχουν συσπειρωθεί ετερόκλητες ομάδες του Ιντερνετ και χρησιμοποιούν το όνομα αυτό ως υπογραφή για τις πράξεις τους, αλλά και για να προωθούν τη φήμη τους υπερασπιζόμενοι την ανωνυμία στο Ιντερνετ και την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών και δεδομένων. Οι περισσότερες δράσεις της συλλογικότητας των Anonymous, η οποία έχει ιδιαίτερα χαλαρή οργάνωση, ανοιχτή και προς μεμονωμένους χρήστες, έχουν να κάνουν με ακτιβισμό μέσω χάκινγκ, δηλαδή με επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DoS) και συγκεκριμένα με κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS), στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν ακόμη και χρήστες εν αγνοία τους.
Οι Anonymous με αυτόν τον τρόπο έχουν επιτεθεί εναντίον πολλών στόχων, οι οποίοι κυρίως είναι ιστοσελίδες κρατικών φορέων και μεγάλων εταιρειών. Εχουν σταθεί στο πλευρό του Τζούλιαν Ασάνζ και του WikiLeaks επιτιθέμενοι σε εταιρείες που έπλητταν κυρίως με τη λειτουργία της ιστοσελίδας, ενώ έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με αφορμή την προσπάθεια να περάσει ο νόμος SOPA/PIPA από το Κογκρέσο για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο.
ΧΡ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...