PHOTOS: Ιδού το νέο μονοθέσιο της Sahara Force India!

Στην πίστα του Silverstone, έγιναν το πρωί της Παρασκευής 3/2 τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου της Sahara Force India που φέρει την κωδική ονομασία VJM05. Kύριο χαρακτηριστικό και σε αυτό το μονοθέσιο είναι το «σκαλοπάτι» στο μπροστινό του τμήμα..

Το 2011 ήταν μια πολύ καλή σεζόν για την Force India - η καλύτερη στη σύντομη παρουσία της στη Formula 1 υπό αυτήν την ονομασία και ιδιοκτησία, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τωρινή ομάδα έχει τις ρίζες της στην θρυλική Jordan.
Από το 2008 όταν και μπήκε σε μια σταθερή τροχιά περνώντας στα χέρια του Ινδού μεγιστάνα Vijay Mallya, η ομάδα σημειώνει σταθερή πρόοδο.
Πέρσι, το team κατέλαβε την 6η θέση στο Πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 69 βαθμούς, μόλις 4 λιγότερους από την Renault (νυν Lotus F1). Από τα μέσα της χρονιάς και έπειτα υπήρξε σαφής βελτίωση στην απόδοση του μονοθεσίου με αποτέλεσμα να υπάρχει σε σταθερή βάση εκπρόσωπος της ομάδας στο Q3.
Ο Adrian Sutil ήταν το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας με 42 βαθμούς και δύο τερματισμούς στην 6η θέση (σε Nurburgring και Interlagos), ενώ πολύ καλές εμφανίσεις στην πρώτη του σεζόν στο σπορ, πραγματοποίησε και ο Paul di Resta έχοντας ως σημείο αναφοράς την 6η θέση που πήρε στη Σιγκαπούρη. Ο Βρετανός έκλεισε τη χρονιά στη 13η θέση με 27 βαθμούς.
Φέτος, θέλει να ανέβει ακόμα ένα σκαλοπάτι, θέτοντας ως στόχο την 5η θέση.
«Δεν νομίζω ότι ο Vijay (Mallya) θα είναι ευχαριστημένος με τίποτα λιγότερο απο την 5η θέση. Πέρσι κάναμε καλή δουλειά και χάσαμε για λίγο την 5η θέση. Αν τα είχαμε καταφέρει τώρα ο Vijay θα μας ζητούσε την 4η! Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο», σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας, Bob Fernley.
Ο Sutil αποτελεί πλέον παρελθόν για την ομάδα, με τον ιδιαίτερα ταλαντούχο συμπατριώτη του, Nico Hulkenberg, να παίρνει τη θέση του επιστρέφοντας στο γκριντ μετά από απουσία ενός έτους. Μαζί με τον Paul di Resta συνθέτουν ένα πολλά υποσχόμενο δίδυμο πιλότων, ενώ ρόλο τρίτου οδηγού θα έχει ο απόφοιτος της ακαδημίας της Ferrari, Jules Bianchi.
«Κάθε ένας στην ομάδα έχει καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για αυτό το μονοθέσιο. Ελπίζουμε να μεταφέρουμε την κεκτημένη ταχύτητα από το τέλος της περσινής χρονιάς και πρέπει να πω ότι αυτό το μονοθέσιο είναι έργο τέχνης. Ευελπιστούμε όταν βγει στην πίστα να δείξει τι μπορεί να κάνει», δήλωσε ο Paul di Resta ο οποίος μετά το πέρας της παρουσίασης πραγματοποίησε το shakedown του μονοθεσίου.
Από την πλευρά του ο Nico Hulkenberg είπε: «Αισθάνομαι πολύ ωραία που επιστρέφω στη δράση. Η περσινή σεζόν δεν ήταν εύκολη για μένα, αλλά η Force India μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω τις δυνατότητές μου. Πέρσι, παρότι έμεινα εκτός αγώνων είχα την ευκαιρία να μάθω πράγματα γιατί είχα μεγάλη εμπλοκή στην ομάδα. Τώρα, στη δεύτερη σεζόν μου στην F1, θέλω να καθιερωθώ. Το νέο μονοθέσιο είναι συναρπαστικό και ανυπομονώ να το οδηγήσω στην πίστα».


















 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...