ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΑΒΟΡΙ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ Μ. Ρόμνεϊ στηρίζει ο μεγιστάνας Ντ. Τράμπ

Τον δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει από σήμερα στο πλευρό του ο υποψήφιος και φαβορί για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, αφού ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε επισήμως ότι θα τον στηρίξει στην κούρσα του για το χρίσμα..

Μ. Ρόμνεϊ στηρίζει ο μεγιστάνας Ντ. Τράμπ
Η ανακοίνωση έγινε σε ένα από τα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας που ανήκουν στον Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε ότι ο Ρόμνεϊ «δεν θα αφήσει να συνεχιστούν τα κακά πράγματα που συμβαίνουν σ' αυτή την χώρα που όλοι αγαπάμε».
Με την ανακοίνωση αυτή ο δισεκατομμυριούχος- που πέρυσι φλέρταρε με την ιδέα του να κατέβει και ο ίδιος στην κούρσα για την προεδρία, αλλά εν τέλει εγκατέλειψε το εν λόγω πλάνο- διέψευσε ρεπορτάζ των αμερικανικών μίντια που ανέφεραν ότι θα στηρίξει τον αντίπαλο του Ρόμνεϊ, Νιουτ Γκίνγκριτς.
Στην σύγχυση είχε συμβάλλει και ο ίδιος ο Τράμπ ο οποίος μόλις την περασμένη Δευτέρα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του «μου αρέσουν και οι δυο (Ρόμνεϊ και Γκίνγκριτς).
Αμφότεροι θέλουν την στήριξή μου. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά πολύ σύντομα θα ανακοινώσω επισήμως ποιον θα στηρίξω». Εν τέλει κατέληξε στον Ρόμνεϊ, παρότι στο παρελθόν δεν είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.
Η στήριξη Τραμπ ενδέχεται να τραβήξει για λίγο τα φώτα της δημοσιότητας, στρέφοντας αλλού την προσοχή του κοινού που σοκαρίστηκε μετά τις προκλητικές δηλώσεις του φαβαρί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος προκάλεσε σάλο όταν δήλωσε- προφανώς σε μια κρίση ειλικρίνειας- ότι «δεν τον απασχολούν οι πολλοί φτωχοί».
Οι δημοσκοπήσεις πάντως εξακολουθούν να του δίνουν πολύ άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Γκάλοπ της Las Vegas Review-Journal δίνει 45% στον Ρόμνεϊ, 25% στον Γκίνγκριτς, 11% στον πρώην γερουσιαστή της Πενσιλβάνια Ρικ Σαντόρουμ και 9% στον τεξανό βουλευτή Ρον Πολ.
Οι υποψήφιοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμη φορά αύριο, στις προκριματικές της Νεβάδας. Την περασμένη Τρίτη, ο Ρόμνεϊ πέτυχε άνετη νίκη στην Φλόριντα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...