ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Ταμπουρωμένος ο 24χρονος μακελάρης της Τουλούζης

Ταμπουρωμένος ο 24χρονος μακελάρης της Τουλούζης Ένας 24χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής ονόματι Μοχάμεντ Μεράχ είναι σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη..
που από τις 4 τα ξημερώματα παραμένει ταμπουρωμένος σε κτίριο της πόλης περικυκλωμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, την μητέρα του να παρακολουθεί την επιχείρηση κλαίγοντας και όλη την περιοχή ανάστατη καθώς κυκλοφορούν φήμες ότι ο νεαρός απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

«Στόχος μας είναι να τον συλλάβουμε ζωντανό, ώστε να μπορέσουμε να τον προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη...είναι επιτακτικό για μας», δήλωσε από την Τουλούζη ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν.
Ο 24χρονος έχει ήδη παραδώσει ένα περίστροφο Colt, πετώντας το από το παράθυρο, με αντάλλαγμα τον εφοδιασμό του με ένα μέσο επικοινωνίας με την αστυνομία, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ωστόσο ο ύποπτος έχει πληροφορήσει την αστυνομία ότι διαθέτει και άλλα όπλα, ανάμεσά τους ένα Καλάσνικοφ και ένα Uzi, σύμφωνα με τον υπουργό.
Δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στο κτίριο όπου είναι οχυρωμένος ο δράστης δήλωσαν πριν από λίγη ώρα ότι άκουσαν μία ισχυρή έκρηξη από το εσωτερικό.
Ταμπουρωμένος ο 24χρονος μακελάρης της Τουλούζης
«Ακούσαμε ένα μεγάλο "μπουμ"», δήλωσε φωτογράφος που βρίσκεται σε απόσταση εκατό μέτρων από την κατοικία που έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις της Raid, των επίλεκτων δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.
Ο ύποπτος έχει οχυρωθεί στον πρώτο όροφο κατοικίας στην Τουλούζη, ενώ η επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας έχει αποκλείσει το σημείο αυτό.
Δηλώνει μέλος της Αλ Κάϊντα
Ταμπουρωμένος ο 24χρονος μακελάρης της Τουλούζης
«Δηλώνει ότι είναι μαχητής του Τζιχάντ (ιερού πολέμου), ότι ανήκει στην Αλ Κάιντα, ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για όσα υφίστανται τα παιδιά στην Παλαιστίνη και ότι ήθελε να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του γαλλικού στρατού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Στο σημείο της επιχείρησης η μητέρα του υπόπτου
Τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τις ανταλλαγές πυρών. Η μητέρα του ύποπτου βρίσκεται στο σημείο της επιχείρησης και είπε ότι «δεν θέλει να έρθει σε επαφή με το γιο της γιατί δεν θέλει να τον επηρεάσει». Ο αδελφός του ύποπτου έχει συλληφθεί. Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι «έχουν να κάνουν με το δράστη της σφαγής», σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Νωρίς το πρωί ακούγονταν πυροβολισμοί γύρω από το οίκημα στη συνοικία όπου βρίσκεται ο 24χρονος που κατάγεται από το Μάγρεμπ, ο οποίος φέρεται να έχει πολεμήσει μαζί με ισλαμιστές στις ταραγμένες περιοχές της πακιστανο-αφγανικής μεθορίου.
Οι αστυνομικοί που επικαλούνται άκρως εμπιστευτική πηγή είπαν ότι ο άνδρας πρέπει να είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας τριών στρατιωτικών αλεξιπτωτιστών στην Τουλούζη και του Μοντομπάν και της σφαγής σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης με θύματα τρία εβραιόπουλα και ένα ραβίνο στις 11, 15 και 19 Μαρτίου αντίστοιχα.
Ο 24χρονος «ήταν στο στόχαστρο της κεντρικής διεύθυνσης των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού όπως και άλλα πρόσωπα, μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις» (εναντίον στρατιωτικών στις 11 και 15 Μαρτίου, κατά τις οποίες δύο βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιωτικοί και ένας συνάδελφός τους με καταγωγή από τη δυτική Ινδία σκοτώθηκαν).
Η δικαστική αστυνομία έδωσε τότε ένα ιδιαίτερα πολύτιμο στοιχείο που βοήθησε σημαντικά την εξέλιξη της έρευνας, δήλωσε η ίδια πηγή.
O Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν που έφθασε στην Τουλούζη μετά τη σφαγή σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης τη Δευτέρα, μετέβη στο σημείο της τραγωδίας.
Η έρευνα που επέτρεψε στη γαλλική αστυνομία να φθάσει μέχρι το ύποπτο που έχει οχυρωθεί σε σπίτι στην Τουλούζη επιταχύνθηκε μετά τον εντοπισμό της διεύθυνσης στο Ιντερνετ του αδελφού του, έγινε γνωστό από πηγές της έρευνας.
Βλέπουν τις κινήσεις του με υπέρυθρες
Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων της Le Figaro, η αστυνομία χρησιμοποιεί συσκευή υπέρυθρων ακτίνων για να εντοπίζει τις κινήσεις του υπόπτου μέσα από τους τοίχους του σπιτιού όπου έχει οχυρωθεί.
Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος ως «ο δολοφόνος με το σκούτερ» είχε συλληφθεί στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με πηγή της έρευνας που επιβεβαίωσε σχετική πληροφορία του δικτύου Europe1.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένας άνδρας τηλεφώνησε στη σύνταξη του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου France 24 και αφού περιέγραψε λεπτομερώς τη σκηνή του εγκλήματος, δήλωσε ότι είναι ο δράστης των δολοφονιών. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε αμέσως θεώρησε αξιόπιστες τις δηλώσεις του άνδρα.
Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου που μίλησε μαζί του, ο άνδρας είπε ότι βρίσκεται σε σύνδεση με την αλ Κάιντα, ότι οι πράξεις του δεν είναι παρά η αρχή (μίας σημαντικής τρομοκρατικής εκστρατείας). Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τον νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
«Οι εβραίοι σκότωσαν τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε. Ο άνδρας ήταν ήρεμος, μιλούσε καλά. Στη συνέχεια είπε ότι είχε ανάγκη να ακουστεί. Δήλωσε επίσης ότι έχει βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες και ότι θα τις αναρτήσει στο Ιντερνετ.
Η αγγελία, το πρώτο θύμα και η επίσκεψη στην Yamaha
Μεταξύ των στόχων της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο κλείστηκε το ραντεβού με το πρώτο θύμα της σειράς των δολοφονιών, με απάντηση σε μικρή αγγελία που είχε δημοσιεύσει ο αλεξιπτωτιστής Ιμάντ Ιμπν Ζιατέν για την πώληση της μηχανής του.
Φορώντας πολιτικά, ο 30χρονος αλεξιπτωτιστής δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαρτίου στην Τουλούζη.
Οταν έμαθαν ότι ο δολοφόνος μετακινείται με ένα σκούτερ TMax 530, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν την αντιπροσωπεία της Yamaha στην περιοχή, όπου έμαθαν ότι μερικές ημέρες νωρίτερα «κάποιος ντυμένος στα μαύρα επισκέφθηκε την αντιπροσωπεία για να ζητήσει την απενεργοποίηση του συστήματος που επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό της μηχανής σε περίπτωση κλοπής», σύμφωνα με τις πηγές της έρευνας.
Στο Ισραήλ οι σοροί των θυμάτων
Στο Ισραήλ έφθασε νωρίς σήμερα το πρωί στο Ισραήλ το αεροσκάφος που μετέφερε τις σορούς των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής τη Δευτέρα στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε πηγή του αερολιμένα.
Το αεροπλάνο των ισραηλινών αερογραμμών El Al, στο οποίο επέβαιναν επίσης 50 συγγενείς των θυμάτων και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 05:45' τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...