ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Εξι χρόνια κάθειρξη σε υπουργό του Αθνάρ

Ο Χάουμε Μάτας, πρώην υπ. Περιβάλλοντος επί πρωθυπουργίας Αθνάρ Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην Ισπανία..
για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Ο Χάουμε Μάτας, πρώην υπ. Περιβάλλοντος επί πρωθυπουργίας Αθνάρ
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην Ισπανία για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος (2000- 2003) και πρώην περιφερειακό πρωθυπουργό των Βαλεαρίδων Νήσων (2003- 2007), Χάουμε Μάτας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι κατέβαλε παρανόμως δημόσια χρήματα -ύψους 500.000 ευρώ- για να πληρώνει ένα δημοσιογράφο που έγραφε τις ομιλίες του.
Ο δημοσιογράφος
Ο τελευταίος, ο οποίος έπλεκε το εγκώμιο του 57χρονου στα μέσα ενημέρωσης όπου εργαζόταν, καταδικάσθηκε επίσης σε φυλάκιση (τριών ετών και εννέα μηνών) καθώς και ένας πρώην αξιωματούχος του γραφείου Τύπου των Βαλεαρίδων Νήσων και ο επικεφαλής μιας υπηρεσίας επικοινωνίας, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έως 18 μηνών.
Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη σε μια σειρά δικών στις οποίες εμπλέκεται ο Μάτας με κατηγορίες διαφθοράς.
Θεωρείται ύποπτος ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του στις Βαλεαρίδες συγκέντρωσε παράνομα μια περιουσία, ενώ οι κατηγορίες σχετίζονται εν μέρει με την κατασκευή του αθλητικού συγκροτήματος Palma Arena, το τελικό κόστος του οποίου (100 εκατομμύρια ευρώ) αποδείχθηκε διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Σε κατηγορίες διαφθοράς στις Βαλεαρίδες Νήσους εμπλέκεται και ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, σύζυγος της κόρης του βασιλιά Χουάν Κάρλος, Κριστίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...