Ο «τυφώνας» Αντέλ σάρωσε και τους «Πινκ Φλόιντ»

Η Αντέλ με το «21» κατάφερε να περάσει τους «Πινκ Φλόιντ» και το «The Dark Side of The Moon», που έπεσε στην όγδοη θέση της λίστας με τα εμπορικότερα άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία 5,8 εκατ. αντίτυπα μετρά το «21», ενώ είναι έβδομο στη λίστα με τα εμπορικότερα άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία..

Η Αντέλ με το «21» κατάφερε να περάσει τους «Πινκ Φλόιντ» και το «The Dark Side of The Moon», που έπεσε στην όγδοη θέση της λίστας με τα εμπορικότερα άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία
«Εικόνισμα» πρέπει να κάνει την Αντέλ η βρετανική δισκογραφία. Διότι εκεί που τα προηγούμενα χρόνια οι δισκογραφικές πωλήσεις είχαν πάρει την κατηφόρα, εμφανίστηκε εκείνη, σαν τυφώνας, και της έδωσε μια σημαντική τονωτική ένεση, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό!
Δεν το λέμε εμείς, τα νούμερα το λένε. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πέρα από την εγχώρια αύξηση των πωλήσεων, οι πωλήσεις Βρετανών καλλιτεχνών στις ΗΠΑ ανήλθαν, κατά τη διάρκεια του 2011, σε ποσοστό 11,7% σε σχέση με το 9,8% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό του 2010. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας για τις βρετανικές δισκογραφικές πωλήσεις στην Αμερική.
Το άλμπουμ «21» της Αντέλ πούλησε 5,8 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ ακολουθεί το «Sigh No More» των «Mumford and Sons» με 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα. Τα υπόλοιπα βρετανικά άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2011 ήταν τα «Mylo Xyloto» των «Coldpaly» και «Someone to Watch Over Me» της Σούζαν Μπόιλ. Επίσης υπάρχει μια σταθερή ανοδική τάση στις πωλήσεις των βρετανικών νεανικών ανδρικών γκρουπ όπως οι «One Direction» και «The Wanted». «Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν πως το ρίσκο που πήραν οι βρετανικές δισκογραφικές εταιρείες να επενδύσουν στο βρετανικό ταλέντο έφερε πολύ σημαντικές μουσικές εξαγωγές που ενισχύουν τη βρετανική οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BPI, Τζ. Τέιλορ.
Στο μεταξύ, η Αντέλ σημείωσε μία ακόμη επιτυχία σε αριθμούς, καθώς το «21» κατάφερε να γίνει το έβδομο, κατά σειρά, άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Βρετανία. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια, μάλιστα, κατάφερε να περάσει τους θρυλικούς «Pink Floyd» και το άλμπουμ τους «The Dark Side of The Moon» που κατέβηκε στην όγδοη θέση της λίστας. Στην κορυφή, βέβαια, συνεχίζουν να παραμένουν σταθερά οι «Queen» με το άλμπουμ «Greatest Hits», το οποίο έχει πουλήσει στη Βρετανία περίπου 6 εκ. αντίτυπα.
H χρυσή δεκάδα των άλμπουμ
Tα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία είναι τα εξής:
1. «Greatest Hits» - Queen - 5.864.000 αντίτυπα
2. «Sgt Pepper's Lonely Hearts» -Club Band - The Beatles - 5.045.000
3. «Gold: Greatest Hits» - ABBA - 4.992.000
4.«(What's The Story) Morning Glory?» - Oasis - 4.520.000
5. «Thriller» - Μάικλ Τζάκσον - 4.272.000
6. «Brothers In Arms» - Dire Straits - 4.154.000
7. «21» - Αντέλ - 4.142.000
8.«The Dark Side Of The Moon» - Πινκ Φλόιντ - 4.116.000
9. «Bad» - Μάικλ Τζάκσον - 3.960.000
10. «Greatest Hits II» - Queen - 3.888.00
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...