Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου… Ξανανοίγει για το κοινό το Παλάτι της Lady D

Η ιστορία του τεράστια και τα όσα έχουν «καταγράψει» οι τοίχοι που…συχνά έχουν «αυτιά» θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτελέσουν υλικό για ολόκληρο τόμο..


Ο λόγος για το Παλάτι του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο, το οποίο, έπειτα από ανακαίνιση «μαμούθ» θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και μέχρι το 2013 οπότε και θα γίνει η κατοικία του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ Κάθριν.


Βέβαια, η ιδιαιτερότητα του οικήματος έγκειται στο ότι υπήρξε η κατοικία της πολυαγαπημένης Πριγκίπισσας (των Βρετανών) Νταϊάνα, αλλά και παλαιότερα της Βασίλισσας Βικτωρίας, προσφέροντας επί 300 χρόνια μια «πινελιά» πιο ζεστού περιβάλλοντος απ’ό,τι εκείνη του επιβλητικού και, για πολλούς, αυστηρού Παλατιού Μπάκιγκχαμ.


Με συνολική «παρουσία» 407 ετών, το Κένσινγκτον «προκαλεί» προτού καν περάσει κάποιος την πύλη του, χάρη στο κόκκινο τούβλο με το οποίο χτίστηκε. Αν και το κοινό θα μπορεί να ξεναγηθεί στους χώρους και να χαρεί την ανακαίνιση στην οποία υπεβλήθη, με τους ειδικούς να έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στο έπακρο προς τέρψιν των επισκεπτών (κουρτίνες με «ηχητικά» εφέ και ειδικοί προβολείς θα τονίζουν κρυφές και άγνωστες πτυχές των χώρων του Παλατιού), το Διαμέρισμα 1Α όπου διέμεινε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι το θάνατό της, το 1997, και θα φιλοξενεί από το 2013 το νεαρό ζευγάρι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, θα παραμείνει κλειστό και προφυλαγμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα.


Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, oι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης διήρκεσαν 2 χρόνια και κόστισαν 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...