«Εφυγαν» καταθέσεις 70 δισ. από το 2009 Τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων για όσες καταθέσεις έχουν φύγει -χωρίς να φορολογηθούν- προανήγγειλε ο Φ. Σαχινίδης

Καταθέσεις ύψους 70 δισ. ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες από το 2009 μέχρι σήμερα όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρυνθεί το κίνημα επιστροφής των.. καταθέσεων στις τράπεζες, ώστε να βοηθηθούν η οικονομία και η ανάπτυξη..
«Από το 2009 έχουν αποσυρθεί καταθέσεις ύψους 70 δισ. ευρώ και από αυτά μόνο 16 δισ. έχουν φύγει με εμβάσματα στο εξωτερικό, και όχι στην περιβόητη Ελβετία. Περισσότερο φεύγουν σε άλλες χώρες όπως είναι -για παράδειγμα- η Μεγάλη Βρετανία» σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «πολλά δισεκατομμύρια βρίσκονται σε σπίτια, σε στρώματα και σε σεντούκια», τόνισε.Για το ίδιο θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης ανέφερε ότι «σε αυτούς που τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό, εκείνο το οποίο θα τους κατοχυρώσει για να φέρουν ξανά πίσω τα χρήματα τους είναι η ομαλή υλοποίηση του PSI, η διασφάλιση και η διαμόρφωση σταθερών συνθηκών και προοπτικών στην Ελλάδα για να ξέρουμε πλέον ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, κακώς τα βγάλανε και να τα επιστρέψουν πίσω».Για τις καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού χωρίς να έχουν φορολογηθεί ο κ. Σαχινίδης προανήγγειλε τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων. Η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Σαχινίδης, βρίσκεται σε συνεργασία με κυβερνήσεις άλλων χωρών αναγνωρίζοντας ότι προκύπτουν δυσκολίες λόγω εμπλοκής της Ε.Ε., η η οποία εκφράζει αντιρρήσεις από μονομερείς πρωτοβουλίες ή διμερείς πρωτοβουλίες.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...