Ελλάδα ψηφίζουν οι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας

Τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Γερμανίας ζήτησαν την Τρίτη από τους επίδοξους τουρίστες της χώρας να αγνοήσουν το αντι-γερμανικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Αθήνα και να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, μετά την βουτιά που κατέγραψε ο αριθμός των κρατήσεων από τις αρχές του έτους..

Ο τουρισμός αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για την Ελλάδα, αντιστοιχώντας στο ένα πέμπτο περίπου του ΑΕΠ. Τα προβλήματα, ωστόσο, που αντιμετωπίζει η χώρα με το χρέος και η απροθυμία πολλών Γερμανών να καταβάλει η χώρα τους τα τεράστια ποσά που απαιτούνται για την στήριξη της Ελλάδας έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κατά της Γερμανίας στην Αθήνα.
Αυτό με την σειρά του αποτρέπει τους Γερμανούς, οι οποίοι ξοδεύουν τα μεγαλύτερα ποσά στον κόσμο για διακοπές σε ξένες χώρες, από το να επιλέξουν την Ελλάδα ως καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό.
«Οι Έλληνες περιμένουν απελπισμένα τουρίστες», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Germany, Φόλκερ Μπέτχερ, σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ενόψει της έναρξης της ταξιδιωτικής έκθεσης ITB.
O τελευταίος τόνισε ότι οι συζητήσεις σχετικά με την δημοσιονομική κρίση και την ασφάλεια στη χώρα είναι υπερβολικές και ότι δεν υπάρχει λόγος να αποφύγουν οι Γερμανοί την χώρα.
Η TUI Germany, θυγατρική του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου του κόσμου TUI Travel, ανάφερε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
«Αυτό που ακούω από τους πελάτες είναι ότι δεν νοιώθουν καλοδεχούμενοι», δήλωσε ο Μπέτχερ.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Πέτερ Φανκχόιζερ, διευθύνοντος συμβούλου του Thomas Cook Germany, θυγατρικής του εισηγμένου βρετανικού πρακτορείου Thomas Cook Plc.
«Τα γεγονότα στην Αθήνα επηρεάζουν την εικόνα της χώρας», δήλωσε.
Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και ειδικοί της τουριστικής βιομηχανίας επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να τονίσουν ότι τα δημοφιλή νησιά βρίσκονται μακριά από τις φασαρίες της Αθήνας.
Τόσο ο Μπέτχερ όσο και ο Φανκχόιζερ είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν οι κρατήσεις για την Ελλάδα την τελευταία στιγμή. «Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας για την Ελλάδα», δήλωσε ο Μπέτχερ.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...