ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ «Αγγελοι» από τη Μεσόγειο

Τονίνο Καροτόνε, Σαλβατόρε Αντάμο, Χαρούλα Αλεξίου και Μαρία Φαραντούρη συνεργάζονται με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο νέο του cd Συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του διεθνούς και ελληνικού τραγουδιού στο νέο του άλμπουμ και δηλώνει: «Πρέπει να βγει προς τα έξω η μεσογειακή μας διάθεση»Τονίνο Καροτόνε, Σαλβατόρε Αντάμο, Χαρούλα Αλεξίου και Μαρία Φαραντούρη συνεργάζονται με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο νέο του cd..


«Οι άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο» διαπιστώνει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, και το αποδεικνύει εμπράκτως μέσα από το ομότιτλο νέο διπλό άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο.
Ο Eλληνας τραγουδοποιός κατάφερε να φέρει κοντά σημαντικούς ερμηνευτές όχι μόνο από την ελληνική, αλλά και από την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή, και να τους πείσει να τραγουδήσουν όλοι μαζί για τη ζωή, την πολιτική, τα προβλήματα, αλλά και τη χαρά, την ομορφιά, την αισιοδοξία...
Συγκεκριμένα, στη νέα αυτή δισκογραφική δουλειά του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα ακούσουμε τις ερμηνείες των Σαλβατόρε Αντάμο, Αντζελο Μπραντουάρντι, Τονίνο Καροτόνε, Christophe, Anne-Catherine Gillet, Bernard Lavilliers, Nomadi, Maria Pilar Piluca, Quatuor Stevens, Josep Tero, αλλά και των δικών μας Χαρούλας Αλεξίου, Νίκου Αλιάγα, Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Ελισάβετ Καρατζόλη, Χάρη Κατσιμίχα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Φίλιππου Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή, Μαρίας Φαραντούρη και φυσικά του ίδιου. Μία «ντριμ τιμ» του ευρωπαϊκού τραγουδιού...
«Αγγελοι» από τη Μεσόγειο
Το ρεπερτόριο του άλμπουμ περιλαμβάνει κάποια καινούργια τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά και παλαιότερες αγαπημένες επιτυχίες σημαντικών ξένων δημιουργών, μεταξύ των οποίων και οι Lucio Dalla -ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πήρε την άδεια για τη διασκευή του τραγουδιού του την παραμονή του θανάτου του-, Renato Carosone, Lucio Battisti, Rosalino Cellamare, Francis Cabrel, Vasco Rossi, Ricardo Cocciante κ.ά.
Τους ελληνικούς στίχους των τραγουδιών έχουν γράψει οι Λίνα Δημοπούλου, Μάνος Ελευθερίου, Οδυσσέας Ιωάννου, Νίκος Μωραΐτης, Ισαάκ Σούσης κ.ά.
«Αγγελοι» από τη Μεσόγειο
«Κεντρικός στόχος αυτού του άλμπουμ ήταν να καταδείξω πως το ωραίο, το ρομαντικό, το μελωδικό υπάρχουν ακόμη» μας λέει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και συμπληρώνει με νόημα: «Το τοπίο σήμερα είναι τόσο σκοτεινό, που αν δεν βγει προς τα έξω αυτή η θετική μεσογειακή διάθεσή μας θα πεθάνουμε όλοι...».
Ετσι λοιπόν κι εκείνος αποφάσισε να κάνει μια στροφή, να αφήσει για λίγο στην άκρη τους σκληρούς ροκ ήχους με τους οποίους έκανε τα πρώτα του βήματα και να ασχοληθεί με τη μελωδικότητα και την ομορφιά της ιταλικής, της γαλλικής και της ελληνικής μουσικής, περνώντας μέσα από αυτές ακόμη και σκληρά μηνύματα. Γιατί, όπως ο ίδιος μας αποκάλυψε, υπάρχουν στο άλμπουμ και κομμάτια έντονα πολιτικοποιημένα.
«Αγγελοι» από τη Μεσόγειο
Πώς κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τόσο πολλών και σημαντικών ονομάτων της μουσικής;
«Ολη αυτή η δουλειά για μένα ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Ταξίδεψα πολύ, πήγα και συνάντησα τους καλλιτέχνες αυτούς, τραγουδήσαμε μαζί, φάγαμε μαζί, ήπιαμε μαζί... Ηταν πραγματικά μια πολύ γοητευτική εμπειρία» απαντά ο ίδιος. Κάποιοι μάλιστα από τους ξένους καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα ο Τονίνο Καροτόνε και ο Σαλβατόρε Αντάμο, εξέφρασαν την επιθυμία να τραγουδήσουν στα ελληνικά! Αυτό κι αν είναι έμπρακτη συμπαράσταση στην Ελλάδα...
Αλλωστε και ο ίδιος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μέσα από τα ταξίδια του, αποκόμισε την εξής εντύπωση: «Κανένας από τους ξένους δεν αντιμετωπίζει τους Ελληνες με οίκτο. Ολοι λένε ''ωχ, έρχεται και η σειρά μας''».Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ωστόσο είναι ιδιαίτερα ευτυχής και για τη συνεργασία του με τους Ελληνες ερμηνευτές: «Το θεωρούσα χρέος μου να κάνω ένα πολιτικό τραγούδι με τη Μαρία Φαραντούρη. Ηταν επιτέλους καιρός να ερμηνεύσει η Χάρις Αλεξίου κάτι δικό μου...» εξομολογείται.
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ
  • Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στην οποία θα εμφανιστούν όλοι οι συντελεστές.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...