ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Σε κλοιό το κέντρο για τη στρατιωτική παρέλαση

Σε κλοιό το κέντρο για τη στρατιωτική παρέλαση Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε κλοιό 4.000 αστυνομικών για την αποφυγή επεισοδίων, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση σήμερα..
Οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της πόλης και αρκετοί δρόμοι έκλεισαν πριν από τις εννιά το πρωί, ενώ το Σύνταγμα έχει μετατραπεί σε φρούριο. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τις μαθητικές παρελάσεις στους Δήμους της χώρας, κάποιοι από τους οποίους προχώρησαν ήδη στη ματαίωσή τους, ενώ άλλοι καταργούν τις εξέδρες των επισήμων.

Το σχέδιο αποτροπής εκτρόπων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει από κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, έως προληπτικές προσαγωγές.
Σκοπός των Αρχών είναι ο περίγυρος της εξέδρας να είναι πλήρως ελεγχόμενος. Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.
Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι κυκκλοφοριακές ρυθμίσεις για την στρατιωτική παρέλαση θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής )
Σε κλοιό το κέντρο για τη στρατιωτική παρέλαση
Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί για τυχόν έκτροπα στις μαθητικές παρελάσεις στους Δήμους της χώρας, με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη προσωρήσει στη ματαίωση των μαθητικών παρέλασεων και άλλους να καταργούν τις εξέδρες των επισήμων.
Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, την Κυριακή, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στον δήμο. «Δεν γίνεται η παρέλαση να διασφαλιστεί με αστυνομικές δυνάμεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Θόδωρος Ψαλιδόπουλος.
Σε κλοιό το κέντρο για τη στρατιωτική παρέλαση
Χωρίς εξέδρες επισήμων
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς εξέδρα επισήμων θα γίνει η παρέλαση, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου.
«Αποφασίσαμε να μη στήσουμε εξέδρα. Θα είμαστε δίπλα στον κόσμο και τα παιδιά θα παρελάσουν για όλη την κοινωνία του Ηρακλείου» ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Σε κλοιό το κέντρο για τη στρατιωτική παρέλαση
Και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να μη στηθεί η καθιερωμένη εξέδρα των επισήμων. Ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, δήλωσε πως η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους και πως η θέση των «επισήμων» είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται.
Ενδειξη διαμαρτυρίας
Στο μεταξύ, διαμαρτυρία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Εκπρόσωποί της δήλωσαν ότι δε θέλουν να διαλύσουν την παρέλαση αλλά να εκφραστεί η οργή προς τους επισήμους. Τους καλούν να μην πατήσουν το πόδι τους στην παρέλαση επειδή, όπως δήλωσαν, «οδήγησαν τη χώρα σε καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση».
Σε κλοιό το κέντρο για τη στρατιωτική παρέλαση
Στη Βέροια, δάσκαλοι και καθηγητές της Ημαθίας, με πρωτοβουλία των συλλόγων τους θα πραγματοποιήσουν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Σε πρωτοφανώς βουβό σκηνικό
Στο μεταξύ το Σάββατο, με μεμονωμένα περιστατικά διαμαρτυρίας από μαθητές που δεν έστρεψαν τα κεφάλια τους προς την εξέδρα των επισήμων, ελάχιστους θεατές και πρωτοφανώς βουβό σκηνικό ολοκληρώθηκε στο κέντρο των Αθηνών ίσως η πιο φοβισμένη μαθητική παρέλαση που διεξήχθη ποτε. Διήρκεσε μισή ώρα ενώ όλο το κέντρο είχε τεθεί υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.
Η αστυνομία απώθησε και διατήρησε υπό επιτήρηση τους διαδηλωτές, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, ενώ προχώρησε σε 29 προσαγωγές.
Τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι ξεπέρασαν κάθε όριο και της Δημοκρατικής Αριστεράς που μίλησε για «καγκελόφρακτη δημοκρατία».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...