Αν για παράδειγμα μια τράπεζα σου ζητάει δόσεις για δυσβάσταχτο δάνειο που αυτή σου επέβαλε, τις οποίες με βάση τα έσοδα σου δεν είναι δυνατόν να πληρώσεις, για ποιο λόγο το κάνει; Ένας μόνον υπάρχει. Για να σου πάρει το μαγαζί.

Τα πράγματα είναι απλά. Η καταστροφική επιλογή του πειράματος του Μνημονίου στην Ελλάδα, απέτυχε παταγωδώς και οδηγεί τη χώρα -χωρίς υπερβολή- σε ανθρωπιστική κρίση..
Αν δεν αρχίσει μια δυναμική εθνική προσπάθεια επανασχεδιασμού και ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, μέχρι το τέλος του 2012  η αγορά θα έχει καταρρεύσει. Δεν χρειάζεται πτυχίο για να το βρεις. Αρκεί και μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους όλων των ελληνικών πόλεων.

Αν για παράδειγμα μια τράπεζα σου ζητάει δόσεις για δυσβάσταχτο δάνειο που αυτή σου επέβαλε, τις οποίες με βάση τα έσοδα σου δεν είναι δυνατόν να πληρώσεις, για ποιο λόγο το κάνει; Ένας μόνον υπάρχει. Για να σου πάρει το μαγαζί.
Έχετε άραγε σκεφτεί γιατί οι πιστωτές επιμένουν σε ένα πρόγραμμα που αποτυγχάνει και οδηγεί στην ολοκληρωτική χρεωκοπία και φυσικά την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη με τόσο άκαμπτο και αλαζονικό τρόπο; Αν για παράδειγμα μια τράπεζα σου ζητάει δόσεις για δυσβάσταχτο δάνειο που αυτή σου επέβαλε, τις οποίες με βάση τα έσοδα σου δεν είναι δυνατόν να πληρώσεις, για ποιο λόγο το κάνει; Ένας μόνον υπάρχει. Για να σου πάρει το μαγαζί.
ΤΟ ΜΟΝΟ επιχείρημα που έχουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που τώρα ανακάλυψαν την επαναδιαπραγμάτευση, είναι δώστε και σώστε (μας) διότι διαφορετικά έρχεται ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα. Όμως αυτή η χώρα, για να σωθεί, χρειάζεται νέα, άφθαρτη, πατριωτική πολιτική ηγεσία που να θέτει υπεράνω όλων τα εθνικά συμφέροντα στο όνομα του λαού και της κοινωνίας. Τα σαπισμένα κόμματα, αυτά που τουλάχιστον τα 25 τελευταία χρόνια διέλυσαν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες. Απλά οι ξένοι πιστωτές δεν ζητούν ελληνική κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση σερβιτόρων.
ΑΚΟΥΩ πολλούς -τελευταία- να μιλάνε για ανάπτυξη, αλλά δεν έχουν την παραμικρή σοβαρή πρόταση πέρα από κάποιες θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που μπορούν να δημιουργηθούν από δημόσια έργα. Όπως τότε, επί Ολυμπιακών Αγώνων, που το χρήμα της εργασίας πήγε στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη, τα κέρδη στο καρτέλ του κ. Μπόμπολα και οι ζημιές σε μας. Να το επαναλάβω για να το καταλάβουν και ο Φ. Κουβέλης και η πολιτική λέσχη της ΔΗΜΑΡ.
ΕΧΟΥΜΕ πάνω από 1.000.000 ανέργους και στο τέλος του χρόνου θα έχουν φτάσει το 1.500.000 εκατομμύριο και οι αυτοκτονίες θα είναι ημερήσιο δελτίο.
Ξεκινήστε ανάποδα. Δηλαδή πείτε πως πρέπει να δημιουργήσω 1.500.000 εργασίας, τις περισσότερες μακράς πνοής και υψηλής προστιθέμενης αξίας, μέσα σε δέκα χρόνια. Άρα πρέπει να δημιουργώ 150.000 θέσεις εργασίας τον χρόνο. Συνεχίστε αναζητώντας τους πιο δυναμικούς τομείς, τους τομείς με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Ας πούμε για παράδειγμα πως ο αγροτικός τομέας έχει μεγάλα πλεονεκτήματα καθώς η ευλογημένη ελληνική γη δημιουργεί και από μόνη της μοναδικής ποιότητας αγαθά. Λάδι, φρούτα, λαχανικά, βότανα, αμπέλια, κρασιά, καπνά κ.λπ.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ υπάρχουν σήμερα; Οι μικροί κλήροι δεν είναι σε θέση να τυποποιήσουν και να ραφινάρουν τα προϊόντα που παράγουν, και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές, οπότε πρέπει να δώσουμε κίνητρα συνενώσεων. Να φτιαχτούν πραγματικοί συνεταιρισμοί με σύγχρονο μάνατζμεντ και τράπεζα ειδικού σκοπού να χρηματοδοτεί ανάλογες πρωτοβουλίες. Δόξα τω Θεώ υπάρχει η ΑΤΕ και ελπίζω να τη σώσουμε πριν τη... σκοτώσουν για δεύτερη φορά. Μια τράπεζα εθνικό εργαλείο, την οποία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είχαν μετατρέψει σε κομματικό παραμάγαζο.
Ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ Π. Λάμπρου ήταν διοικητής για χρόνια και μετά ακολούθησε ο κουμπάρος του Καραμανλή, ο Δ. Μηλιάκος! Έτσι, αντί να χρηματοδοτεί η τράπεζα τους αγρότες, χρηματοδοτούσε τα δύο μεγάλα κόμματα (250 εκατομμύρια χρωστούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) ενώ οι κρατικοδίαιτοι συνεταιρισμοί φέσωναν την ΑΤΕ με τις επιχειρήσεις που διοικούσαν.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ της αγροτικής αλλά και κτηνοτροφικής παραγωγής δεν χρειαζόμαστε και εθνικά επιστημονικά ερευνητικά ινστιτούτα; Ασφαλώς. Ποιοι θα τα κάνουν όλα αυτά, αν δεν μπει μπροστά το κράτος μας ώστε ο εθνικός πλούτος να μένει και να επανεπενδύεται εδώ; Ποιοι εθνικοί οργανισμοί πρέπει να δημιουργηθούν για να ανοίγουν δρόμους στις ελληνικές εξαγωγές; Για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη: Μόνο η Κίνα μπορεί να απορροφήσει όλα τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας και σίγουρα αυτά δεν θα καλύπτουν τον εθνικό της χώρο.
ΕΦΕΡΑ το παράδειγμα του αγροτικού τομέα. Το ίδιο πάνω - κάτω ισχύει σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Ορυκτός πλούτος, τουρισμός παιδεία, πολιτισμός, νέες τεχνολογίες, κοσμήματα, μεταλλουργικές μεταποιητικές βιομηχανίες. Άκουγα τις προάλλες τον κ. Κωστή Χατζηδάκη που μιλούσε στο "Κόκκινο" με το Νίκο Φίλη να ποντάρει για την ανάπτυξη στους ξένους κυρίως επενδυτές. Θα ήθελα να τον ρωτήσω αν ξέρει πόσες άμεσες νέες παραγωγικές επενδύσεις (όχι εξαγορές λιανικής) έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα και πόσες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργήσει. Θα εκπλαγεί από το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να του θυμίσω, για να τελειώνουμε, ποιο είναι το μέλλον που έχει σχεδιαστεί για τον τόπο μας.
Όπως είπε πριν από τρεις μήνες ο χερ Χορστ Ράιχενμπαχ: “Οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα θα έρθουν όταν η ελληνική οικονομία πιάσει πάτο”. Και προσέθεσε “Υπάρχει αρκετός χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο”. Θα περιμένουμε;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...