ΝΕΚΡΟ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ Ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» Δεν άντεξε χωρίς τη μητέρα του ο μικρός Ντιουκ

Ο Ντιούκ παρουσίασε αδυναμία προσαρμογής στα διατροφικά υποκατάστατα Εναν μήνα μετά την απώλεια του «Ντιουκ» -μίας από τις αρκούδες πρώην χορεύτριες που φιλοξενούνταν επί 18 χρόνια στο Νυμφαίο της Φλώρινας-, έφυγε από τη ζωή και ο μικρός «Ντιουκ» που βαπτίστηκε έτσι προς τιμήν του, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του «Αρκτούρου».

Ο Ντιούκ παρουσίασε αδυναμία προσαρμογής στα διατροφικά υποκατάστατα
Εναν μήνα μετά την απώλεια του «Ντιουκ» -μίας από τις αρκούδες πρώην χορεύτριες που φιλοξενούνταν επί 18 χρόνια στο Νυμφαίο της Φλώρινας-, έφυγε από τη ζωή και ο μικρός «Ντιουκ» που βαπτίστηκε έτσι προς τιμήν του, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του «Αρκτούρου».
Το μικρό ορφανό αρκουδάκι, που βρέθηκε πρόσφατα σε δασική περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών, δεν είχε την τύχη του «μικρού Τζον» και του «Νικήτα» που ζουν σήμερα ελεύθεροι στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και επανένταξης. Παρουσίασε σοβαρή αδυναμία προσαρμογής στα διατροφικά υποκατάστατα που του χορηγήθηκαν, μια συνηθισμένη αιτία θανάτου ορφανών άγριων ζώων, και έχασε την άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Το μικρό αρσενικό αρκουδάκι βρέθηκε στις 19 Μαΐου από διερχόμενο οδηγό. Ηταν 4 μηνών και ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά.
Καταπονημένο
Η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης, που ειδοποιήθηκε, το βρήκε φοβισμένο, καταπονημένο, αδύνατο και αδύναμο, ενώ έφερε τραύματα στην πλάτη από δάγκωμα σκύλου. Μια ακόμη πρόκληση ξεκινούσε για τους φροντιστές του «Αρκτούρου», οι οποίοι καλούνταν να το δυναμώσουν, να υποκαταστήσουν τη μητέρα του και να το εκπαιδεύσουν με στόχο την επενένταξή του. Γνώριζαν όμως από την αρχή πως οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν ελάχιστες, αφού τα αρκουδάκια είναι απόλυτα εξαρτημένα από τη μητέρα τους για τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής τους.
Σε ανακοίνωσή του ο «Αρκτούρος επισημαίνει πως δεν θα ήθελε να υπάρξουν άλλες ορφανές αρκούδες εξαιτίας του ανθρώπου».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...