GP Γερμανίας: Επική μάχη, νίκη Αλόνσο!

Ο σημερινός αγώνας στο Χόκερνχάιμ ήταν μοναδικός, η F1 διάγει την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Ο καιρός ιδανικός για τους θεατές με τη θερμοκρασία αέρα να μην υπερβαίνει τους 21 βαθμούς Κελσίου και τα σύννεφα να παίζουν κρυφτούλι με το ήλιο...
Ταυτόχρονα τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές έδιναν μάχη για τις τρεις πρώτες θέσεις μέχρι τον τελευταίο γύρο με τη διαφορά ανάμεσά τους να μην ξεπερνά τα 3 δευτερόλεπτα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το πρωινό ήταν πιεστικό για τους ανθρώπους της Red Bull μετά τη χθεσινή παραπομπή
από το τεχνικό έφορο της FIA στους αγωνοδίκες με θέμα τους χάρτες ροπής του κινητήρα της Renault στην RB8. O Τζο Μπάουερ επισήμανε χαμηλότερη μέγιστη τιμή και υψηλότερη μέση τιμή στις μεσαίες στροφές απ’ ότι το σύνηθες. Πρακτικά η απόκριση του κινητήρα δεν είναι γραμμική στο πάτημα του γκαζιού και αυτό εξασφαλίζει μια σταθερή ροή καυσαερίων προς το διαχύτη. Οι αγωνοδίκες αφού εξέτασαν το θέμα αποφάσισαν ότι η Red Bull δεν αντιβαίνει το γράμμα του νόμου παρότι δεν κινείται στο πνεύμα του. Έτσι έκλεισαν εκεί το θέμα προς το παρόν αλλά προφανώς θα υπάρξει συνέχεια.
Οι Φέτελ και Γουέμπερ πήραν λοιπόν το πράσινο φως για να εκκινήσουν από την 2η και 8η θέση αντίστοιχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...