ΞΕΚΙΝΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ Στο εδώλιο ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου η δίκη για τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπεξαίρεση-μαμούθ στον δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Τα περιθώρια εκ νέου αναβολής της υπόθεσης είναι πλέον πολύ μικρά, καθώς συμπληρώνονται τα ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης για δύο από τους εμπλεκόμενους, τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη, καθώς και τον Μιχάλη Λεμούσια πρώην γενικό γραμματέα του δήμου..
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως ο «πρωταγωνιστής του σκανδάλου», ο Μ. Λεμούσιας και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στη θέση του κατηγορούμενου θα καθίσουν και δώδεκα διοικητικοί υπάλληλοι και στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης σε βάρος των οποίων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ. Οι βασικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι υπεξαίρεση, πλαστογραφία, καθώς και ηθική αυτουργία και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.
Ξέπλυμα
Παράλληλα την ίδια ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεκδικαστεί ουσιαστικά και η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Αντίθετα οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βάρος του Β. Παπαγεωργόπουλου, του Μ. Λεμούσια, ενός πρώην αντιδημάρχου και του πρώην προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να προσδιοριστούν και να εκδικαστούν σε άλλες ημερομηνίες.
Ακόμη, υφίσταται και τρίτη υπόθεση περί των οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, που αφορά στο ζήτημα της παγίας προκαταβολής, ήτοι ενός ελλείμματος 534.000 ευρώ, το οποίο προέκυψε στο χρονικό διάστημα 1999-2007.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος έχει κάνει λόγο, όσον αφορά στο ζήτημα της δίωξής του, για «σκευωρία που κατασκευάσθηκε από γνωστά κέντρα».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...