Γ. Αρσένης: «Η χώρα έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό»

Με την ιδιότητα του ως πρώην υπουργού Οικονομίας και ειδικού επί του δημοσίου χρέους εκλήθη ο Γεράσιμος Αρσένης να καταθέσει στους εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για την υπόθεση των δηλώσεων του τέως μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Μετά την κατάθεση του ο κ. Αρσένης, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι οι οικονομικοί εισαγελλείς τον ρώτησαν για τις ιδιωτικές ..
συζητήσεις που είχε με τον Παν. Ρουμελιώτη την περίοδο που ο τελευταίος βρισκόταν στο ΔΝΤ.
«Τους είπα», δήλωσε, «αυτά που μου είπε ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος πράγματι μου μετέφερε στις συζητήσεις που είχαμε, τους προβληματισμούς και το κλίμα, που επικρατούσε στο ΔΝΤ». Οπως είπε ο κ. Αρσένης «όλον αυτόν τον καιρό η χώρα έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, που τρώει τις σάρκες μας, καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες και τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή. Πρέπει να βγούμε από αυτή την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής με κοινωνική Δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτό το πρόγραμμα μας κρατάει στο ευρώ ο πρώην τσάρος της Οικονομίας δήλωσε: «Η Ευρώπη λειτουργεί στη βάση των διαπραγματεύσεων και του πνεύματος της αλληλεγγύης. Έχουμε νομίζω πειστικά επιχειρήματα να προτείνουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα το οποίο είναι καλό για την Ελλάδα, είναι καλό και για το ευρώ».
Στη συνέχεια ερμηνεύοντας τη λαϊκή εντολή ο κ. Αρσένης είπε ότι «χρειαζόμαστε ένα άλλο αναπτυξιακό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγής με αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής».
Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είχε κανένα θεσμικό ρόλο στις σχέσεις της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Παν. Ρουμελιώτη.
Η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου θα καταθέσει αύριο Τετάρτη στα πλαίσια της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων για τις επίμαχες δηλώσεις Ρουμελιώτη, ο οποίος έχει πει ότι από την αρχή «όλοι στο ΔΝΤ γνώριζαν ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δεν βγαίνει» και αν αυτό ήταν σε γνώση και της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...