«Έσπασε» το ρόδι η ΑΕΚ

Την πρώτη της νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα καθώς νίκησε τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ με 1-0 για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε το ματς πέτυχε ο Φούντας στο 66ο λεπτό...
Χρειάστηκε να φτάσει στην όγδοη αγωνιστική για να χαμογελάσει η ΑΕΚ και να γευτεί τη χαρά της νίκης. Η «Ένωση» αν και είχε την κατοχή της μπάλας και τους χώρος δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων που επέλεξαν να παίξουν αμυντικά και να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 27' ο Μαραγκουδάκης γύρισε την μπάλα πολύ επικίνδυνα, για να προλάβει ο Γιάγκο την τελευταία στιγμή τον Αναστασάκο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία, ενώ ήταν εμφανής η αδυναμία τους να αναπτυχθούν από τα άκρα.
Ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει κι έτσι οι παίκτες της ΑΕΚ αποφάσισαν να τρέξουν περισσότερο και να κυνηγήσουν το γκολ. Στο 50' ο Παπαδημητρίου γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, ο Κορδέρο έκανε εν κινήσει πλασέ και ο Κηπουρός απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Στο 64' και σε εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο, ο Γιάγκο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» απέφερε καρπούς στο 66ο λεπτό: Ο Γκερέιρο, η είσοδος του οποίου έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στην ΑΕΚ, διεμβόλισε την άμυνα του Πλατανιά από αριστερά και «έκοψε» για τον Ταξιάρχη Φούντα, που είχε εύκολο έργο για το 1-0.
Κίτρινες: Βλάχος, Φέτσης - Ποτουρίδης, Αναστασάκος
Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Λαγός, Φουρτάδο (78΄ Φουρτάδο), Φούντας (83΄ Αρκούδας), Φέτσης, Βλάχος, Παπαδημητρίου (59΄ Γκερέιρο), Κουτρουμπής.
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (72΄ Παληγεώργος), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (58΄ Γκονζάλες), Ουντότζι, Ουκάρ (77΄ Ντραμί), Ποτουρίδης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΕΡΑΣΠΟΡ, ΑΠΕ
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...