Νίκη του Vettel στην Ινδία, 4η συνεχόμενη φέτος

Ο Sebastian Vettel έκανε μια επιβλητική εμφάνιση όλο το τριήμερο του Grand Prix της Formula 1 στην Ινδία και κατέκτησε την 4η συνεχόμενη φετινή του νίκη που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του 3ου του τίτλου..
Στην Ινδία, σε μια πίστα που φιλοξένησε για 2η φορά αγώνα του θεσμού, ο Vettel κατέκτησε pole position και νίκη στον αγώνα, τόσο πέρσι, όσο και φέτος.

IndiaR AlonsoΔεν προβληματίστηκε στην εκκίνηση, έστριψε πρώτος και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ελέγχοντας το ρυθμό του στην αρχή του αγώνα ώστε να μη φθείρει τα ελαστικά του αφού δεν ήταν ξεκάθαρο αν θα χρειαζόταν 1 ή 2 pit stop, εξασφάλισε σύντομα διαφορά και στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον πιλότο της Red Bull. Έτσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του κέρδισε 4 συνεχόμενους αγώνες στους 26 που έχει κερδίσει συνολικά. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso παίρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική εμφάνιση του Vettel. Ο Ισπανός της Ferrari ξεκίνησε από την 5η θέση και εκμεταλλευόμενος την εσωτερική μονομαχία της McLaren με τους Button και Hamilton να μάχονται μεταξύ τους μετά την εκκίνηση, βρήκε ευκαιρία και πέρασε και τους δύο.

IndiaR McLarenΑκολούθησαν μερικά αλληλοπροσπεράσματα αλλά τελικά ο Alonso βρέθηκε μπροστά και από τις δύο McLaren. Ο Webber που ήταν 2ος αντιμετώπισε πρόβλημα με το KERS της Red Bull και ο Alonso το εκμεταλλεύτηκε και πέρασε στη 2η θέση 13 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Έτσι, μείωσε όσο μπορούσε τη βαθμολογική απώλεια από τον Vettel και παραμένει μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Mark Webber, μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Lewis Hamilton. Ο Button που προβληματίστηκε με τη συμπεριφορά της McLaren με τα πιο μαλακά λάστιχα, τερμάτισε στην 5η θέση κάνοντας όμως τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Ο Felippe Massa ήταν κοντά στις McLaren και ίσως μπορούσε να τις πιέσει αν δεν αναγκαζόταν να ελέγξει το ρυθμό του κάνοντας οικονομία καυσίμου. Ο Kimi Raikkonen ξεκίνησε και τερμάτισε 7ος.

IndiaR HulkenbergΟ Nico Hulkenberg ξεκινώντας από τη 12η θέση αναρριχήθηκε στην 8η δίνοντας βαθμούς στην ομάδα, τη Force India, στον αγώνα της πατρίδας της. O Romain Grosjean έμεινε μακριά από προβλήματα και συγκρούσεις σε αυτόν τον αγώνα τερματίζοντας 9ος και ο Bruno Senna που ήταν γρήγορος από τις ελεύθερες δοκιμές, έκανε ένα πολύ καλό προσπέρασμα στον Nico Rosberg και τερμάτισε 10ος παίρνοντας έναν βαθμό. Εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας οι πιλότοι της Sauber αλλά και της Mercedes με τον Michael Schumacher να δέχεται χτύπημα από τον Vergne στην εκκίνηση, κάτι που του στέρησε κάθε ελπίδα για έναν καλό αγώνα. Επόμενος αγώνας, στις 4 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi. Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι docβαθμολογίες μετά το Grand Prix της Ινδίας.
Τα αποτελέσματα του αγώνα

1
Vettel Red Bull
1:31:10.744
2
Alonso Ferrari
+9.4
3
Webber Red Bull
+13.2
4
Hamilton McLaren
+13.9
5
Button McLaren
+26.2
6
Massa Ferrari
+44.6
7
Raikkonen Lotus
+45.2
8
Hulkenberg Force India
+54.9
9
Grosjean Lotus
+56.1
10
Senna Williams
+1:14.9
11
Rosberg Mercedes
+1:21.6
12
Di Resta Force India
+1:22.8
13
Ricciardo Toro Rosso
+1:26.0
14
Kobayashi Sauber
+1:26.4
15
Vergne Toro Rosso
+1 γύρος
16
Maldonado Williams
+1 γύρος
17
Petrov Caterham
+1 γύρος
18
Kovalainen Caterham
+1 γύρος
19
Pic Marussia
+1 γύρος
20
Glock Marussia
+2 γύροι
21
Karthikeyan HRT
+2 γύροι
22
Schumacher Mercedes
+5 γύροι
Ret
De la Rosa HRT
Εγκατέλειψε
Ret
Perez Sauber
Εγκατέλειψε

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή:
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Άγγελος Σταθακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...