ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ Η Αλεξίου τραγουδά Ρασούλη

Ανέκδοτοι στίχοι του στην καινούργια δισκογραφική δουλειά της Χαρούλας Αλεξίου. Επιστρέφουν ακόμα Νταλάρας, Αρβανιτάκη και Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Η Χαρούλα Αλεξίου τραγουδά Μανώλη Ρασούλη..

«Ερχονται κάτι στιγμές που λες/ Το 2012 νομίζω/ που θα σε κάνουν να παραδεχτείς σαν κλαις/ το φαύλο κύκλο μου ποτίζω...» Οι παραπάνω στίχοι ανήκουν στον Μανώλη Ρασούλη και έγιναν τραγούδι με τη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου. Το νέο άλμπουμ της ερμηνεύτριας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με τίτλο «Η τρίπλα», βασίζεται αποκλειστικά σε ανέκδοτους στίχους του Μανώλη Ρασούλη, που ο ίδιος ο τραγουδοποιός άφησε πίσω όταν, πέρσι, έφυγε απρόσμενα από τη ζωή. Το υλικό αυτό έφθασε στα χέρια της Χαρούλας και η ίδια αποφάσισε να στηρίξει σε αυτά τα προφητικά λόγια του Ρασούλη τη νέα της δισκογραφική δουλειά. Τους στίχους των 14 τραγουδιών «έντυσαν» με τη μουσική τους αξιόλογοι συνθέτες, όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Βάσω Αλαγιάννη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και ο Ορφέας Περίδης.




 H μουσική του τραγουδιού «Στιγμές», που αποτελεί τον προπομπό του άλμπουμ, ανήκει στον Leon Y. Poliker. Πρόκειται για ένα κομμάτι γεμάτο μελωδία και συναισθήματα, το οποίο ξεκινά με τη φωνή του Μανώλη Ρασούλη να απαγγέλλει: «Ερχονται κάτι στιγμές που θαρρώ πως τα ΄χω δει όλα/ μα έρχεται πάλι μια στιγμή που λες: χάλασε του μυαλού μου η κονσόλα/ Και στ΄ όνομα τούτων των στιγμών...show must go on...».
Μέσα στο επόμενο διάστημα όμως περιμένουμε κι άλλες νέες δισκογραφικές δουλειές. Ο Γιώργος Νταλάρας επέλεξε τον Νίκο Αντύπα ως συνθέτη των τραγουδιών του νέου του άλμπουμ το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα. Το Cd έχει τίτλο «Τι θα πει έτσι είναι» και περιέχει δέκα καινούργια τραγούδια, όλα σε μουσική Νίκου Αντύπα, και στίχους Μιχάλη Γκανά, Μάνου Ελευθερίου, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Νίκου Μωραϊτη και Αρη Δαβαράκη.
Ανάμεσα στα τραγούδια υπάρχουν και δύο ντουέτα του τραγουδιστή, ένα με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και ένα δεύτερο με τη δημοφιλή Ισραηλινή ερμηνεύτρια NOA. Στη δουλειά αυτή ο Γιώργος Νταλάρας «περιηγείται» ερμηνευτικά σε διάφορα μουσικά τοπία, από το έντεχνο και το ροκ μέχρι το λαϊκό και το παραδοσιακό.
Ενώ επιστρέφουν Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιώργος Νταλάρας
Το όνομα του Νίκου Αντύπα θα το συναντήσουμε και σε έναν ακόμη νέο δίσκο, αυτόν της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει σε έναν μήνα περίπου.
Στη δουλειά αυτή βέβαια συμμετέχουν και άλλοι αξιόλογοι δημιουργοί όπως ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης και οι στιχουργοί Νίκος Μωραϊτης και Λήδα Ρουμάνη. Στην ουσία οι τέσσερις παραπάνω δημιουργοί μοιράστηκαν τα τραγούδια ανά ζευγάρια και στο φινάλε ένωσαν τις δημιουργικές εμπνεύσεις τους. Μια πρώτη γεύση από αυτόν τον δίσκο πήραμε αυτές τις ημέρες μέσα από το τραγούδι «Αρωμα» το οποίο παίζεται στο ραδιόφωνο και στο Διαδίκτυο.
Στη δισκογραφία επιστρέφει και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στις αρχές του μήνα θα μας παρουσιάσει τα καινούργια τραγούδια του νέου του cd, το οποίο θα έχει τίτλο «Αφετηρία». Τους στίχους όλων των κομματιών έχει γράψει ο Οδυσσέας Ιωάννου, ενώ η μουσική ανήκει σε νέους συνθέτες οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσα από το διαδίκτυο. Στην πρωτοποριακή αυτή, για τα δεδομένα της ελληνικής δισκογραφίας, διαδικτυακή πρόσκληση-πρόταση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου ανταποκρίθηκαν 950 νέοι συνθέτες!
Κότσιρας
Καινούργια τραγούδια θα έχουμε μέχρι τις γιορτές και από τον Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος τολμά, για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα μουσική πορεία του, να γίνει... συνθέτης του εαυτού του. Στίχους έχουν γράψει ο Αρης Δαβαράκης, ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Ελένη Ζιώγα κ.ά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...