Τα γενέθλιά του γιορτάζει ο αειθαλής πρόεδρος της Ρωσίας

Η κρατική τηλεόραση θα προβάλει ταινία για τη ζωή του. Σε τρέιλερ του καναλιού ο... «action man» πρόεδρος δίνει συνέντευξη δίπλα σε πισίνα, φορώντας μαγιό και επιδεικνύοντας το καλογυμνασμένο σώμα του. Εκδηλώσεις σε Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη από τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος..Μπορεί να έφτασε στην ηλικία συνταξιοδότησης στη Ρωσία, όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδεικνύει συνεχώς ότι τα 60 είναι τα νέα 40.. Εκδηλώσεις κάθε είδους είναι προγραμματισμένες για αύριο, ανήμερα των γενεθλίων του Ρώσου προέδρου, από υποστηρικτές αλλά και από… τους επικριτές του, πάντως ο ίδιος έκανε γνωστό ότι θα γιορτάσει στο σπίτι σε έναν στενό κύκλο συγγενών και φίλων.Στον χορό των εορτασμών θα συμμετέχει και η κρατική τηλεόραση NTV, η οποία θα προβάλει μία ταινία αφιερωμένη στη ζωή του Πούτιν, με συνεντεύξεις που μόνο συμβατικές δεν θα μπορούσαν να είναι. Σε τρέιλερ που ανέβασε στο Διαδίκτυο το κανάλι, ο δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από τον «action man» πρόεδρο όχι στο γραφείο του ούτε κάνοντας βόλτα σε κάποιον κήπο, αλλά… σε πίσινα με τον Πούτιν να φοράει ένα μαύρο μαγιό και να επιδεικνύει στον φακό το καλογυμνασμένο σώμα του, πριν αποχαιρετήσει και φύγει με δυνατές απλωτές στο νερό.

Την Κυριακή, προς τιμήν του Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία της Ρωσίας για περισσότερο από το ένα πέμπτο της ζωής του, η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος θα διοργανώσει ποιητική βραδιά σε κεντρικό δρόμο της Μόσχας και μουσικές συναυλίες στην Αγία Πετρούπολη, θα κρεμάσει πανό από γέφυρα στην πόλη του Ροστόφ και θα ανοίξει μια γιγάντια ευχετήρια κάρτα στην πόλη Τσελιαμπίνσκ της Σιβηρίας, όπου οι θαυμαστές του προέδρου θα γράψουν τις αφιερώσεις τους.

Τα δώρα
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας από το 1999 και τον περασμένο Μάιο επέστρεψε στην προεδρία μετά από ένα «διάλειμμα» τεσσάρων ετών στον πρωθυπουργικό θώκο. Σε προηγούμενα γενέθλιά του τα δώρα που του έχουν κάνει περιλαμβάνουν από ημερολόγια με ημίγυμνες γυναίκες μέχρι τιγράκια και στους καλεσμένους των πάρτι του βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντ. Πεσκόφ, δήλωσε ότι στον Πούτιν «δεν αρέσουν οι μεγάλοι εορτασμοί» και ότι θα γιορτάσει σε στενό κύκλο, ωστόσο δεν έδωσε πληροφορίες για τη φετινή λίστα των καλεσμένων του.

Οι πολέμιοι
«Στείλτε τον παππού στη σύνταξη», λένε οι ακτιβιστές

Το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν φτάνει αύριο την ηλικία συνταξιοδότησης -60 στη Ρωσία- προσφέρεται για καυστικά σχόλια και οι επικριτές του δεν θα αφήσουν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Την Κυριακή ακτιβιστές εναντίον του Ρώσου προέδρου θα συγκεντρωθούν έξω από το προεδρικό γραφείο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία -κινητοποίηση που έχουν ονομάσει «Στείλτε τον Παππού στη Σύνταξη»-, κρατώντας ό,τι μπορεί κανείς να χρειαστεί για μια... ξέγνοιαστη και ευτυχισμένη ζωή μετά τη σύνταξη: παντόφλες, γυαλιά πρεσβυωπίας, ακόμα και εργαλεία κηπουρικής!

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...