Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το ντέρμπι με την Άρσεναλ με 3-1

PREMIER LEAGUE- 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-0
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Την ευκαιρία να πιάσει κορυφή έχασε η Σίτι που κόλλησε στο 0-0 με τη Γουέστ Χαμ...

Η Γουέστ Χαμ πέτυχε γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 18' το σουτ του Μπεναγιούν έξυσε το δοκάρι του Χαρτ. Στο 22' ο Κάρολ έπιασε όμορφο πλασέ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Γιάγια Τουρέ στο 44'.
Στο 58' η κεφαλιά του Νόλαν πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κάρολ έπιασε τρομερό γυριστό, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπάρι κι έφυγε κόρνερ. Στο 64' ο Μπαλοτέλι έβγαλε όμορφα στον Τέβες, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση, ενώ στη συνέχεια το ματς ήταν κακό και χωρίς φάσεις
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ο'Ομπράιαν, Ρέιντ, ΜακΚάρτνεϊ, Κόλινς (84' Σπενς), Τζάρβις, Νόλαν, Νοουμπλ, Ντιαμέ (72' Ο'Νιλ), Μπεναγιούν, Κάρολ (78' Κόουλ).
ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κ.Τουρέ, Κομπανί, Ναστάσιτς, Κλισί, Γ.Τουρέ, Νασρί (90' Σινκλέρ), Μίλνερ, Τέβες (84' Γκαρσία), Ντζέκο, Μπαλοτέλι (70' Αγκουέρο).

ΣΟΥΟΝΣΙ- ΤΣΕΛΣΙ: 1-1
Γήπεδο: Στάδιο της Ελευθερίας

Για τη Γιουνάιτεντ δούλεψε η Σουόνσι, που υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 την Τσέλσι και την έριξε από την κορυφή.
Στο 12ο λεπτό ο Μπρίτον απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τόρες, ενώ στο 14' ο Μίτσου δε βρήκε για λίγο την μπάλα μέσα από την περιοχή. Στο 27' η κεφαλιά του Τόρες δεν ανησύχησε τον Τρεμέλ και στο επόμενο λεπτό ο Μίκελ έκοψε το σουτ του Κι.
Στην επανάληψη οι «μπλε» μπήκαν πιο δυνατά, είχαν ένα καλό σουτ με τον Αζάρ στ 62ο λεπτό και στο επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Κέιχιλ έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και ο Μόουσες από κοντά έκανε το 1-0. Στο 68' ο Τσεχ είπε όχι σε σουτ του Ντε Γκουζμάν αλλά στο 88' ήρθε η ισοφάριση για τη Σουόνσι. Ο Ερνάντες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-2.
ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρέμελ, Ρανχέλ, Μονκ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Ράουτλετζ (67' Ντάιερ), Μπρίτον (67' Γκρέιαμ), ντε Γκούζμαν, Κι, Ερνάντεζ, Μίτσου (81' Σέχτερ)
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Ρομέου (46' Ραμίρες), Μίκελ, Μόουσες (74' Στάριντζ), Όσκαρ (82' Μπερτράντ), Αζάρ, Τόρες
ΤΟΤΕΝΑΜ- ΓΟΥΙΓΚΑΝ: 0-1
Γήπεδο: Γουάιτ Χαρτ Λέιν

Ήττα σο γνώρισε μέσα στην έδρα της η Γουίγκαν, που έχασε με 1-0 από τη Γουίγκαν.
Στο 2' το σουτ του Ντεφό έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 21' ο Αλ Χαμπσί είπε όχι σε σουτ του Φερτόνχεν και στο 28' ο Φρίντελ σταμάτησε τον Κονέ. Στο 34' ξανά ο Φρίντελ έσωσε την Τότεναμ, καθώς απέκρουσε το σουτ του Μαλόνεϊ, ενώ στο 44' το όμορφο πλασέ του Γουότσον πέρασε μόλις άουτ.
Η Γουίγκαν πήρε το προβάδισμα στο 55ο λεπτό με το σουτ του Γουότσον, το οποίο έδιωξε ο Φρίντελ μέσα από τη γραμμή, ενώ στη συνέχεια η Τότεναμ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μάλιστα στο 85ο λεπτό η Γουίγκαν έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, καθώς το φάουλ του Φιγκερόα πέρασε μόλις άουτ.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Γκαλάς, Βερτόνχεν, Γουόκερ (79' Κάρολ), Κόλκερ, Λένον, Ντέμπσεϊ, Χάντλεστοουν, Μπέιλ, Σάντρο (23' Σίγκουρντσον), Ντεφό (58' Αντεμπαγιόρ)
ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αλ Χάμπσι, Κάλντγουελ, Μπόις, Ραμίς, Φιγκερόα, Γουότσον, Μποσαζούρ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ, Κονέ, Ντι Σάντο (70' Γκόμες)
ΦΟΥΛΑΜ- ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-2
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Στην ισοπαλία κόλλησε για 4ο σερί ματ η Έβερτον που έμεινε στο 2-2 με τη Φούλαμ.
Η Έβερτον έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά στο 7' ο Ρουίς εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Έβερτον κι ενώ τη βρήκε και ο Χάουαρντ. Η Έβερτον έχασε τεράστια ευκαιρία στο 129ο λεπτό, καθώς ο Φελαϊνί σούταρε πολύ άσχημα μέσα από την περιοχή, ενώ στο 35' η κεφαλιά του Γέλαβιτς δε βρήκε στόχο.
Στο 48ο λεπτό ο Φελαϊνί έχασε το άχαστο από πολύ κοντά και στο 50' ο Ρίισε έβγαλε τη σέντρα, αλλά οι Μπερμπάτοφ και Ρουίζ δεν βρήκαν την μπάλα. Στο 55' όμως ο Φελαϊνί με σουτ μετά από γύρισμα του Μιραλάς, έκανε το 1-1 και στο 63' ο Σβάρτσερ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Γέλαβιτς. Η Έβερτον είχε ανεβάσει στροφές και στο 71ο λεπτό ο Φελαϊνί με τρομερό σουτ έκανε το 2-1. Στο 78ο λεπτό η κεφαλιά του Χάνγκελαντ έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 86' ο Σβαρτσερ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε μονοκόμματο σουτ του Φελαϊνί. Η Φούλαμ δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στην ισοφάριση στο 89'. Ο Ρίδερ έκανε τη σέντρα και ο Σίντγουελ από κοντά πέτυχε το γκολ

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίδερ, Χιουζ, Χάνγκελαντ, Ρίισε (59' Ντεζάγκα), Νταφ, Ντιαρά (76' Πέτριτς), Μπέιρντ, Κατσάνικλιτς (68' Σίντγουελ), Ρουίζ, Μπερμπάτοφ
ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Χάιτινχα, Μπέινς, Μιραλάς (80' Νέισιμιθ), Όσμαν, Νέβιλ, Πίενααρ, Φελαϊνί, Γιέλαβιτς (89' Ντιστέιν)
ΝΟΡΙΤΣ- ΣΤΟΟΥΚ: 1-0
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Σημαντική νίκη πέτυχε η Νόριτς που επικράτησε με 1-0 της Στόουκ
Στο 23' ο Χουλαχάν έκοψε στον Πίλκινγκτον, αλλά το σουτ του δεύτερου σταμάτησε πάνω στον Μπέγκοβιτς, ενώ στο 44' η Νόριτς πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από κόρνερ ο Τζόνσον πήδηξε ψηλότερο απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στο 53ο λεπτό ο Ράντι απέκρουσε το σουτ του Άνταμ, ενώ στο 68' το σουτ του Χουλαχάν πέρασε μόλις άουτ.
ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Γουίτακερ, Μπασόνγκ, Τέρνερ (55' Μπένετ), Γαρίδο (69' Μπένετ), Σνόντγκρας, Τετέι, Τζόνσον, Πίλκινγκτον, Χούλαχαν (89' Μόρισον), Χολτ
ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Χουθ, Σόκρος, Γουίλκινσον (85' Γουίλαν), Γουίτμπρεντ, Άνταμ, Ενζόνζι, Κάιτλι (61' Εθέρινγκτον), Κράουτς, Γουόλτερς (69' Τζόουνς)
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ- ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 0-1
Γήπεδο: Στάδιο του φωτός

Βαθιά ανάσα πήρε η Άστον Βίλα που νίκησε με 1-0 τη Σάντερλαντ κι επέστρεψε στα οστικά αποτελέσματα μετά από 5 αγώνες.
Η Σάντερλαντ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 5ο μόλις λεπτό της ακυρώθηκε γκολ του Φλέτσερ ως οφσάιντ, ενώ η επόμενη καλή φάση του ματς ήταν το γκολ της Βίλα στο 56'. Ο Αγκμπονλαχόρ έφυγε στην κόντρα και από πολύ κοντά πλάσαρε ιδανικά τον Μινολέ. Η Σάντερλαντ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 73', αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Σαχά πέρασε μόλις άουτ.
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινολέ, Μπάρντσλεϊ (81' Κάμπελ), Ο' Σέι, Κουεγιάρ, Κόλμπακ, Λάρσον, Κάτερμολ, Γκάρντερ (68' ΜακΚλίν), Τζόνσον, Φλέτσερ, Σεσενιό (68' Σαχά)
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Λόουτον, Φλάαρ, Κλαρκ, Μπένετ (11' Λιχάι, 72' Στίβενς), Βέινμαν (88' Χόλμαν), Άιρλαντ, Γουέστγουντ, Μπάναν, Αγκμπονλαχόρ, Μπέντεκε
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΑΡΣΕΝΑΛ: 2-1
Γήπεδο: Όλντ Τράφορντ

Μεγάλη νίκη με 2-1 πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η Μάντσεστερ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς καθώς άνοιξε το σκορ στο 3ο μόλις λεπτό. και το χτύπημα ήταν διπλό για την Άρσεναλ, καθώς το γκολ πέτυχε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Βαλένσια με τακουνάκι γύρισε στον Ραφαέλ, ο Βραζιλιάνς έκανε τη σέντρα και ο Φαν Πέρσι μετά και από ολιγωρία του Βερμάελεν έκανε υο 1-0 και δεν το πανηγύρισε. Η Άρσεναλ προσπάθησε να πάρει μέτρα αλλά η Γιουνάιτεντ διαχειρίστηκε σωστά το ματς και στ 27' θα μπορούσε να κάνει το 2-0, αλλά ο Μανόνε είπε εντυπωσιακά όχι σε σουτ του Ρούνεϊ και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Φαν Πέρσι. Κι αν αυτή ήταν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 45' οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μια μεγαλύτερη. Ο ρέφερι του αγώνα έδειξε πέναλτι σε χέρι του Καθόρλα, αλλά ο Ρούνεϊ αστόχησε κι έμεινε το 1-0.
Στην αρχή της επανάληψης, οι Λονδρέζοι προσπάθησαν με πιο ορθόδοξο τρόπο, ανέβασαν την κατοχή τους στο 60% ωστόσο στην καλύτερή τους φάση ο Ολιβιέ Ζιρού αστόχησε από κοντά. Έκτοτε, η ομάδα του Βενγκέρ ξεφούσκωσε και η Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε το έργο της, σκοράροντας για δεύτερη φορά με τον Νάνι. Η αποβολή του Τζακ Γουίλσιρ εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες των «κανονιέρηδων», οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν για το τελικό 2-1 με εξαιρετικό σουτ του Σάντι Καθόρλα στις καθυστερήσεις.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Βαλένσια (82' Νάνι), Κάρικ, Γιανγκ, Κλέβερλι (61' Άντερσον), Ρούνεϊ Φαν Πέρσι
ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Σανιά, Μέρτεσακερ, Βερμάελεν, Σάντος, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Ράμσεϊ (52' Γουόλκοτ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (82' Αρσάβιν), Ζιρού
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...