Ομπάμα: Θα σας στηρίξουμε "για όσο καιρό χρειαστεί"

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε τις πληγείσες από τον τυφώνα Σάντυ περιοχές του Νιου Τζέρσι, την Τετάρτη, συνομίλησε με κατοίκους που έχουν υποστεί ζημιές οι περιουσίες τους και υποσχέθηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τους στηρίζει «για όσο καιρό χρειαστεί»..


Συνοδευόμενος από τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, ο κ. Ομπάμα προσπάθησε να καθησυχάσει εκατομμύρια κατοίκους στην πολιτεία Νιου Τζέρσι και την γειτονική Νέα Υόρκη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων» ενώ πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να σας προσφέρουμε όση βοήθεια χρειάζεστε προκειμένου να ανοικοδομήσετε τις πόλεις σας».

Όπως είπε ο αμερικανός Πρόεδρος, εταιρείες παροχής κοινωφελών υπηρεσιών ακόμα και από την Καλιφόρνια, στην άλλη άκρη της Αμερικής, έχουν προθυμοποιηθεί να βοηθήσουν. Ο ίδιος έχει δώσει εντολή σε μεταγωγικά αεροσκάφη του στρατού να μεταφέρουν στις πληγείσες περιοχές, το συντομότερο δυνατό, εξοπλισμό και συνεργεία εργαζομένων από κάθε γωνιά της Αμερικής.

Εντωμεταξύ, το Νοσοκομείο Μπέλβιου στη Νέα Υόρκη, το οποίο λειτουργεί με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αναγκάστηκε την Τετάρτη να μεταφέρει σε άλλα νοσοκομεία εκατοντάδες ασθενείς. Λίγες ώρες νωρίτερα, το ιατρικό κέντρο Λανγκόν, του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, απομάκρυνε επίσης ασθενείς όταν εφεδρικές γεννήτριες που διαθέτει δεν λειτούργησαν ικανοποιητικά.

Επίσης την Τετάρτη, στην γειτονική συνοικία Χομπόκεν, του Νιου Τζέρσι, δυνάμεις της Εθνοφρουράς μετέβησαν στην περιοχή, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους που είχαν παγιδευτεί σε μολυσμένα νερά από τον ποταμό Χάντσον που είχε πλημμυρίσει.

Με τις προεδρικές εκλογές να απέχουν μόλις μια εβδομάδα, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Μιτ Ρόμνεϊ, που περιοδεύει στη Φλόριντα, ζήτησε από τους υποστηρικτές του να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...