Έχασε τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του μέχρι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Σάλκε η οποία μαζί με την Άρσεναλ που νίκησε την Μονπελιέ με 2-0, πήραν τα εισιτήρια για την φάση των «16» της διοργάνωσης...
Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ ανεξαρτήτως αποτελέσματος την τελευταία αγωνιστική όπου θα υποδεχθεί την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Φουκς στο 77' με μακρινό σουτ.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Σάλκε με ένα γρήγορο γκολ. Πολύ γρήγορα όμως οι Γερμανοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα. Στο 10' η Σάλκε έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το μακρινό σουτ του Χόλτμπι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ. Η Σάλκε συνέχιζε να πιέζει δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» που υπέπεσε σε πολλά λάθη, ενώ στο 23' ο Κάρολ απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Φουκς στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Ο Χούντελααρ σπατάλησε άλλη μια ευκαιρία για να σκοράρει στο 31', όταν η μπάλα του στρώθηκε μέσα στην περιοχή μετά από «καραμπόλα» και ο Ολλανδός επιθετικός την έστειλε άουτ.
Οι Γερμανοί ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό στην περιοχή του που έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει και το μόνο που έκανε ήταν να αποκρούει τις επιθέσεις της Σάλκε. Όσο περνούσε η ώρα οι Γερμανοί έσφιγγαν τον κλοιό ψάχνοντας το γκολ με κάθε τρόπο αλλά οι επεμβάσεις του Κάρολ και του Χολέμπας υπήρξαν καθοριστικές για να κρατήσει ο Ολυμπιακός ανέπαφη την εστία του. Στο 77' η ζημιά για τον Ολυμπιακό έγινε από το μακρινό σουτ του Φουκς που κατάφερε να νικήσει τον Κάρολ 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να το καταφέρει.
Κίτρινες: Παπαδόπουλος - Χολέβας
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Σάλκε (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Φουκς, Νόϊστεντερ, Τζοουνς, Ντράξλερ (89΄ Μπαρνέτα), Χόλτμπι (71΄Πούκι), Φαρφάν, Χούντελααρμ (90+1 Μαρικά).
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μανιάτης, Χολέβας, Σιόβας, Μοντέστο (81΄ Ιμπαγάσα), Μασάδο, Αμπντούν, Γκρέκο (65΄ Φουστέρ), Μήτρογλου (74΄ Τζιμπούρ).

Άρσεναλ-Μονπελιέ 2-0
Η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 της Μονπελιέ στο «Εμιρεϊτς» και προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» εξασφάλισαν μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου, όπου μετέχει κι ο Ολυμπιακός, χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Τζακ Γουίλσιρ στο 49' και ο Λούκας Ποντόλσκι στο 63'.
Κίτρινες: Ζιρού, Καθόρλα, Κοσιελνί - Μπεντιμό
Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία)
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσέζνι, Μερτεζάκερ, Σανιά, Βερμέλεν, Κοσιελνί, Γουϊλσιρ, Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (70΄ Ράμσεϊ), Καθόρλα (83΄ Κοκλέν), Ποντόλσκι, Ζιρού (83΄ Ζερβίνιο)
Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Ντεπλάνιε, Κονγκρέ, Ελ Καουταρί, Μπεντιμό, Γιανγκά-Μπιβά, Μπελχαντά, Εστράδα (79΄ Μαρβό), Καμπέγια (69΄ Ερέρα), Σαρμπονιέ (69΄ Μαρτέν), Μουνιέ

Βαθμολογία Αγ. Τερμ. Β.
Σάλκε 5 9-5 11 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Αρσεναλ 5 9-6 10 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Ολυμπιακός 5 7-8 6
Μονπελιέ 5 5-10 1
6η αγωνιστική (4/12)
Μονπελιέ-Σάλκε
Ολυμπιακός-Αρσεναλ

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...