Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο Διαμαντόπουλου

Νέα μετωπική ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για το “The Mall”. Για στοχοποίηση κάνει λόγο η κυβέρνηση κα ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης…


Σύμφωνα με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες ο κ. Διαμαντόπουλος είπε σε μια αποστροφή του λόγου του: «Ανομία είναι το Mall του κυρίου Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Αυτή τη στιγμή λες στον κόσμο στην παραφροσύνη του ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο».

Για το θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου λέγοντας οτι «Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό, περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα».

Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απο την πλευρά του κάνει λόγο για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης, με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας».

«Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανταπάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!».

«Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του “αναρχικός” βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall, είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο “ανομία” σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα “αυτοκτόνα ή πάρε όπλο”, απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι “οι μέρες τους είναι μετρημένες”» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.



Και καταλήγει το υπουργείο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».



Επανήλθε με non paper o ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζοντας «άθλιο» το non paper της Νέας Δημοκρατίας και κάνοντας λόγο για πλαστό βίντεο.

«Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου: «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».


«Κανείς δεν είχε αντίρρηση στο πρώτο Μνημόνιο», αναφέρει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο συζήτησης στην κρατική τηλεόραση για την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό του μνημονίου.

Αντεπίθεση… του Γιώργου


Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας ότι τόσο η Βουλή όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεχθεί τα στοιχεία του 2009.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου τονίζεται ότι η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2013 στηρίζεται στην παραδοχή ότι το έλλειμμα του 2009 έφτασε στο 15,6%.
Προσθέτει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι αποδέχεται πλέον χωρίς επιφυλάξεις τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος), ενώ παλαιότερα, πριν από το 2010, υπήρχαν προβλήματα με την κοινοποίηση της και η Επιτροπή και η Eurostat τα δημοσίευαν με επιφύλαξη.
«Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες» σημειώνεται από το Γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.
« Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο » προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει « Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας ».
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:
«Η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή, ότι το έλλειμμα του 2009, έφτασε το 15,6%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντησή της σε σχετικό με τα στατιστικά στοιχεία ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, τονίζει ότι:
“Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.”
Και στη συνέχεια υπογραμμίζει:
“Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.”
Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστιστικό για την χώρα και τους Έλληνες.
Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.
Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...