Ρωμανός, Μιχαηλίδης, Μπουρζούκος: "Η ληστεία ήταν συνειδητή επιλογή αντίστασης"

Κείμενο μέσα από τη φυλακή έστειλαν οι συλληφθέντες της ληστείας στην Κοζάνη. Τι γράφουν για την κακοποίησή τους. Χαρακτηρίζουν τη ληστεία ως μέρος της επαναστατικής τους δράσης
news247 Φεβρουάριος 06 2013 09:54
Μήνυμα μέσα από τις φυλακές στέλνουν 3 από τους συλληφθέντες για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.


Σε κείμενο που υπογράφουν οι Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης, χαρακτηρίζουν ως συνειδητή επιλογή τη ληστεία και σημειώνουν ότι η κίνησή τους δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό.

Όσον αφορά τον βασανισμό σημειώνουν ότι δεν είναι θύματα και ότι περίμεναν μια τέτοια μεταχείριση από την αστυνομία.

Τέλος αναφέρουν ότι δεν απολογούνται και δεν συνεργάζονται με τις αρχές.

Ολόκληρο το κείμενο των συλληφθέντων

"Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή ...............επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νικος Ρωμανος

Ανδρεας-Δημητρης Μπουρζουκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

Μητέρα "Τοξοβόλου": Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους

 Στο πλευρό του γιου της στέκεται η μητέρα του Γ. Μιχαηλίδη. Αποκαλύπτει τις άθλιες εικόνες που αντίκρισε στην ασφάλεια. "Είμαι αγωνιστής και έτοιμος να πληρώσω", λέει ο νεαρός συλληφθέντας. Δείτε το σχετικό βίντεο (Vid)


H μητέρα Μηχαηλίδη στον Alpha από Newscaster


Η Γεωργία Μιχαηλίδου αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Τρίτης τις στιγμές που έζησε, όταν αντίκρισε το γιο της, σχεδόν αιμόφυρτο, λίγο μετά την σύλληψή του.

Η είδηση της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά και το βαρύ κατηγορητήριο που πλέον συνοδεύει τον γιο της Γιάννη, αποτέλεσε σοκ για την ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ όπως παραδέχεται, εις βάρος του γνωστού πλέον "Τοξοβόλου του Συντάγματος" εκκρεμούσσν τρία εντάλματα σύλληψης και για το λόγο αυτό, δεν ζούσε πλέον στο ίδιο σπίτι για παραπάνω από δύο χρόνια.

Η κα Γεωργία Μιχαηλίδου, είχε υποστηρίξει σε αποκλειστική της συνέντευξη στις "6μέρες" ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. "Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής".

Και συνέχισε: "Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;", είχε αναρωτηθεί.

Μιλώντας μάλιστα στην κάμερα του Αlpha, προσθέτει: "Τον είδα αγνώριστο. Αν περνούσε από δίπλα μου, δεν θα τον αναγνώριζα. Το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορούσα να αγκαλιάσω το παιδί μου".

Η ίδια περιγράφει την συνάντησή τους στα γραφεία της ασφάλειας και περιγράφει τις άθλιες συνθήκες κράτησης, τόσο του γιου της, όσο και των συγκρατούμενών του.

Η εικόνα του δεμένου με το ένα χέρι σε ένα μεγάλο τραπέζι γιου της, σε ένα δωμάτιο τυφλό, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμικρή απόπειρα αυτοκτονίας, με πάνω από 40 αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής με κουκούλες να τον φυλάνε, προκάλεσαν την οργή της μητέρας του "Τοξοβόλου".

"Τι φοβόντουσαν ακριβώς; Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους. Μα, δεμένος και κακοποιημένος; Ήθελα να αγκαλιάσω το παιδί μου. Είχα σκαρφαλώσει στο τραπέζι και ήθελα να του πιάσω στο χέρι".

Παρ' όλα τα "βασανιστήρια" που περνάει όμως τώρα, η μητέρα μιλάει για τον πρωταγωνιστή της διπλής ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, λέγοντας:

"Αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες του. Δεν θέλει την θυματοποιήση του. Είναι επιλογή του. Τα παιδιά αυτά είναι πολύ σταθερά στη θέση τους. Και μου είπαν ότι είναι έτοιμοι να πληρώσουν".

Παράλληλα, η κα Μιχαηλίδου αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο Γιάννης ζούσε εκτός σπιτιού, με την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση των συναγωνιστών του. "Δεν τον είχα δει καθόλου. Και στα ελάχιστα τηλεφωνήματα που έκανε στο σπίτι, μού είχε πει. Είμαι πολύ καλά, είμαι αγωνιστής, αντιστέκομαι".

Η κακοποίηση των 4 συλληφθέντων και το Photoshop της ΕΛ.ΑΣ.

Αλγεινή εντύπωση από τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης. Η αστυνομία προσπάθησε να κρύψει την κακοποίησή τους με Photoshop.

 Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από εισαγγελική διάταξη, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού που υπέστησαν, αλλά και η προσπάθεια της αστυνομίας να τα κρύψει, με photoshop.

Το γεγονός παίρνει άλλες διαστάσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα δέχεται σκληρή κριτική, όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Με τη δημοσίευση των φωτογραφιών το Twitter πήρε φωτιά, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για βασανιστήρια, να γράφουν Tweets στα αγγλικά και άλλες γλώσσες, ώστε να τα διαβάσουν χρήστες σε όλο τον κόσμο και να ειρωνεύονται με σύγκριση εικόνων το άτεχνο Photoshop της αστυνομίας.

Πράγματι στην φωτογραφία του Ν. Ρωμανού, ο εμπνευστής της "καλλιτεχνικής παρέμβασης", έχει κρύψει το πρήξιμο στο μάτι, ενώ αλλοιωμένες είναι και οι άλλες φωτογραφίες, με στόχο να μη φανούν τα σημάδια του ξυλοδαρμού.

Δύο από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και θα δικαστούν για τα "τρομοδέματα" των "Πυρήνων της Φωτιάς". Αποτυπώματα του τρίτου (Ν. Ρωμανός), βρέθηκαν σε δυο γιάφκες της οργάνωσης. Ο ρόλος του τέταρτου ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν την Κυριακή, συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη "δυναμική επιχείρηση" που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Ακολουθούν μερικά Tweets, που εκφράζουν από τη μια την οργή για την κακοποίηση συλληφθέντων σε ένα κράτος Δικαίου, από την άλλη τη θυμηδία για την προσπάθεια να ξεγελαστεί η κοινή γνώμη με τόσο άτεχνο τρόπο, που στην πραγματικότητα εκθέτει εις διπλούν την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...