«Οι τράπεζες μας τα πήραν ολα, είμαστε σαστισμένοι»

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Κύπρος. Μπορεί οι Κύπριοι να διατηρούν ακόμη την ψυχραιμία τους προσπαθώντας να βγουν από το σοκ της νέας τραγωδίας, έχουν όμως ήδη αρχίσει να μετρούν πληγές.

Αγωνιούν για το μέγεθος της καταστροφής, τις απώλειες που θα αφήσει πίσω του ο ξαφνικός κυκλώνας. Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους βλέποντας να ανατρέπεται η ζωή τους. Μιλούν για ανεργία, φτώχεια, ακόμη και για μετανάστευση. Περισσότερο όμως από την αβεβαιότητα και τον φόβο νιώθουν οργή. Ζητούν πεισματικά απαντήσεις. Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της καταστροφής.
Δεν είναι τυχαίο πως η χθεσινή πρωτοσέλιδη αποκάλυψη του «Εθνους» για πολιτικά πρόσωπα που πέτυχαν διαγραφές χρεών από κυπριακές τράπεζες προκάλεσε τεράστια αίσθηση στο νησί και «σεισμό» στο Διαδίκτυο. Ολοι, άλλωστε, αυτό ζητούν επιτακτικά. Να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν.
«Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Αν δεν αποδοθούν γρήγορα ευθύνες, ο κόσμος θα εξεγερθεί», λέει ο 35χρονος εργολάβος οικοδομών Παύλος Γεωργίου. Μένει σε ένα χωριό της Λευκωσίας, το Μάμμαρι. Στα καφενεία και στα μπακάλικα της γειτονιάς του όλοι είναι απογοητευμένοι, σαστισμένοι οργισμένοι. «Μας τα πήραν όλα οι τράπεζες. Οι κόποι μιας ζωής εξανεμίστηκαν».
«Οι τράπεζες μας τα πήραν ολα, είμαστε σαστισμένοι»
Για μία 20ετία έχτιζε πολυκατοικίες και τις πουλούσε. Οι επιχειρήσεις του ανδρώθηκαν την περίοδο των παχιών αγελάδων στη Μεγαλόνησο και ο ίδιος κατάφερε να συγκεντρώσει μια σεβαστή περιουσία. Την Παρασκευή πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν η τελευταία μέρα που πήγε για δουλειά.
«Εχω καταστραφεί. Είμαι από 13 χρονών στην οικοδομή κι ότι κατάφερα να φτιάξω μου το πήρανε μέσα σε λίγες μέρες. Δουλεύαμε μια ζωή για να μείνουμε στο τέλος άφραγκοι». Η απόγνωση στα λόγια του είναι πασίδηλη. Οπως λέει, διατηρούσε όλες τις καταθέσεις του στη Λαϊκή Τράπεζα, το ύψος των οποίων άγγιζε το 1,2 εκατ. ευρώ. «Μου αφήσανε μόνο 100.000 ευρώ και για τα υπόλοιπα θα δούμε. Πώς θα πληρώσω δάνεια, εργαζόμενους και υπεργολάβους; Μου έμειναν τα χρέη και μου πήραν τα λεφτά. Κανείς δεν ξέρει αν και πόσα λεφτά θα πάρουμε».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...