Είδε το... φως ο ΟΦΗ (vds+pics)!

Μετά από έξι αγώνες χωρίς νίκη, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ στο «Γεντί Κουλέ». Ετσι η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε τους 31 βαθμούς και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, ο ΠΑΣ που παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων έχασε την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για τα πλέι οφ.


Ο Θανάσης Παπάζογλου και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ήταν οι σκόρερ του ΟΦΗ ενώ κορυφαίος σε απόδοση για την ομάδα του Ηρακλείου ήταν ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος που είχε και δοκάρι. Για τον ΠΑΣ, μοιραίος στάθηκε ο Ιλιτς που έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-1 δευτερόλεπτα πριν ο Κουτσιανικούλης κάνει το 2-0! Οι Γιαννιώτες ξύπνησαν στο τέλος και μείωσαν με τον Γιάκο αλλά ήταν πλέον αργά.
 Γιόρτασε με γκολ ο Παπάζογλου!
Για τους γηπεδούχους ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε ένα 4-4-2, με τον Γουναρίδη κάτω από την εστία, με τον Μπούρμπο δεξιά και τον Μονιάκη αριστερά. Δύο στόπερ οι Σαρ και Σόουζα. Στον άξονα ήταν οι Βερόν και Μακρής, με τον Βιτώρο αριστερό χαφ και τον Λαμπρόπουλο δεξί. Δίδυμο στην επίθεση οι Παπάζογλου και Κουτσιανικούλης.
Για τους φιλοξενούμενους ο Γιάννης Χριστόπουλος επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Ο Φεγκρούς τερματοφύλακας, με τετράδα στην άμυνα τους Μιχαήλ, Κολοβέτσιο, Τζημόπουλο και Πάντο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Τσουκαλάς και Λίλα, ενώ τριάδα μπροστά τους οι Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι και Γεωργίου. Μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.
Στα πρώτα λεπτά ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 11' ο Φεγκρούς έδιωξε το σουτ του Παπάζογλου από καλή θέση σε κόρνερ, σώζοντας τον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι είχαν υπομονή στην ανάπτυξη τους με πολλές πάσες στη μεσαία γραμμή.
Στο 18' ο Θανάσης Παπάζογλου ανήμερα των 30ων γενεθλίων του έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φεγκρούς και το πανηγύρισε έξαλλα ανεβαίνοντας στην κερκίδα. Να σημειωθεί πως ο επιθετικός του ΟΦΗ θα χάσει τα δύο από τα τρία επόμενα των Ηρακλειωτών λόγω καρτών.
Ο ΠΑΣ δεν ήταν σε καλή μέρα. Οι παίκτες του προσπαθούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν καθόλου τον ΟΦΗ. Πάντως οι παίκτες των γηπεδούχων έμπαιναν πιο δυνατά σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Ετσι οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την υπεροχή ως το τέλος του πρώτου μέρους με τον ΠΑΣ να έχει την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς στο 42' με μια κεφαλιά του Κολοβέτσιου που δεν βρήκε στόχο.
Ο «Κούτσια» δεν συγχωρεί!
Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 59' λίγο έλειψε να φτάσει στο 2-0. Ο Παπάζογλου με τον Λαμπρόπουλο έπαιξαν το «1-2», με τον τελευταίο να πιάνει ωραία το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Φεγκρούς!
Στο 65' έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού ο Ιλιτς μετά από πάσα του Ντε Βινσέντι καθυστέρησε να σουτάρει και η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυνομένων. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΟΦΗ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ο Κουτσιανικούλης μετά από κάθετη του Λαμπρόπολου από πλάγια θέση νίκησε τον Φεγκρούς στην κλειστή του γωνία και έγραψε το 2-0!
Ο ΠΑΣ «ξύπνησε» στο τέλος και αφού απείλησε πρώτα με τον Ιλιτς στο 82', μείωσε σε 2-1 τρία λεπτά αργότερα με τον Γιάκο που είχε περάσει ως αλλαγή.
ΣΚΟΡΕΡ: 18' Παπάζογλου, 64' Κουτσιανικούλης - 85' Γιάκος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Λαμπρόπουλος, 18' Παπάζογλου, 25' Μακρής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙ: 59' Λαμπρόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (87' Περογαμβράκη), Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (90'+2' Κουρδάκης), Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής, Βιτώρος (56' Ιωαννίδης)
ΠΑΣ: Φεγκρούς, Πάντος (85' Κεϊτά), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου, Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (73' Γιάκος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (83' Νικλητσιώτης)
Επιμέλεια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ





 ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...