Κυπριακές Επιχειρήσρεις: «Ευχαιστούμε Μέρκελ και Σια» για την καταστροφή μας

Μία από τις ψευδείς αντιλήψεις που «δικαιολόγησαν» την κατάσχεση μετρητών στην Κύπρο είναι ότι αυτή αφορούσε κυρίως πλούσιους φοροφυγάδες και ρώσους ολιγάρχες.

Αυτές οι κατηγορίες καταθετών, όμως, ίσως είναι αυτές που επλήγησαν λιγότερο από το «κούρεμα», όπως υποδηλώνουν οι πληροφορίες περί φυγής κεφαλαίων από την Κύπρο ενόσω οι τράπεζες ήταν κλειστές για τον απλό κόσμο.

Αντίθετα, όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι αυτοί που πλήγονται από το «κούρεμα» είναι οι ανασφάλιστοι καταθέτες και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που είχαν σταθμεύσει τα μετρητά τους στη Μεγαλόνησο, καθαρά για σκοπούς κεφαλαίου κίνησης. Πρόκειται για επιχειρηματική ρευστότητα που έχει εξανεμιστεί για πάντα και πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση καθημερινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως μισθοδοσία, αγορές, και λειτουργικά έξοδα. Αυτό εξηγεί ανώνυμος κύπριος επιχειρηματίας σε ανάρτησή του στο φόρουμ του (τυχαίο;) ψηφιακού νομίσματος BitCoin (bitcoin forum):
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/03/Laiki%20Bank%20account_0.png
«Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στον τρεχούμενο λογαριασμό της επιχείρησής μας είναι μπλοκαρισμένα.
Πάνω από 700.000 απαλλοτριωμένου χρήματος θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας. Πιθανώς, θα πάρουμε πίσω περίπου το 20% του ποσού αυτού σε 6-7 χρόνια.
Δεν είμαι Ρώσος ολιγάρχης, αλλά απλώς μια μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή επιχείρηση πληροφορικής. Χιλιάδες άλλες εταιρείες σε όλη την Κύπρο βρίσκονται την ίδια κατάσταση.
Η επιχείρηση έχει σίγουρα καταστραφεί, όλοι οι εργαζόμενοι στην Κύπρο θα απολυθούν.
Μετακομίζουμε σε κάποια μικρή χώρα της Καραϊβικής, όπου οι αρχές δείχνουν περισσότερο σεβασμό στα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων. Επίσης σκεφτόμαστε να χρησιμοποιούμε Bitcoin για να καταβάλουμε μισθούς και για τις πληρωμές μεταξύ των εταίρων μας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς:
- Γέρουν Ντάισελμπλουμ
- Άνγκελα Μέρκελ
- Μανουέλ Μπαρόζο
- Το υπόλοιπο των υπαλλήλων της Κομισιόν»
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...