Σε νέα μονοπάτια με μάμπο, λαϊκά και ένα βαλς

Σε μια εποχή πολύ μεγάλης δισκογραφικής ένδειας, που οι δυνατότητες έκφρασης νέων μουσικών προτάσεων σπανίζουν πλέον, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να ακούς καινούργιους δίσκους με ενδιαφέροντα τραγούδια από νέες δυνάμεις του ελληνικού τραγουδιού.
Το νέο άλμπουμ της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο «Μετακόμιση τώρα» θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου


Και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι, κατά κοινή ομολογία, μία από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες που έχει βγάλει η νέα γενιά.

Η ίδια επέλεξε να μας καλέσει στο σπίτι της, όπου μετακόμισε πρόσφατα, για να ακούσουμε, για πρώτη φορά, όλοι μαζί, τα τραγούδια από το νέο της άλμπουμ που κυκλοφορεί στις 2 Απριλίου με τίτλο «Μετακόμιση τώρα». Κι ήταν πράγματι μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική βραδιά από αυτές που μας έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια. Ακούσαμε, λοιπόν, 14 τραγούδια με τις υπογραφές διαφόρων συνθετών και στιχουργών, μεταξύ των οποίων και οι Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Κώστας Λειβαδάς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Παπαγεωργίου, Sunny Μπαλτζή, Σταύρος Σταύρου, Μίνως Θεοχάρης, Ελεάνα Βραχάλη κ.ά.

«Πού να σε βρω»
Η αίσθηση που σου δημιουργείται μετά την πρώτη ακρόαση αυτής της δουλειάς είναι πως η Ελεωνόρα είναι πλέον πολύ πιο ώριμη ερμηνευτικά, γι' αυτό και τολμά να προσεγγίσει μουσικά μονοπάτια διαφορετικά απ' αυτά που είχε ακολουθήσει μέχρι τώρα.

Στον δίσκο συνυπάρχουν αρμονικά αρκετές αφηγηματικές μπαλάντες, όπως το πολύ όμορφο «Πού να σε βρω» και ο «Ομηρος», με δύο λαϊκά κομμάτια, το «Μονάχα εγώ» και το «Μια ξεχασμένη αλήθεια», τα οποία η ερμηνεύτρια αποδίδει με εξαιρετική άνεση και συναίσθημα. Ανάμεσα στις εκπλήξεις του άλμπουμ είναι το ντουέτο της με τον Κώστα Λειβαδά στο παραδοσιακών μουσικών αποχρώσεων «Η επιμονή σου», το ξεσηκωτικό μάμπο «Δεν είμαι αυτή», αλλά και ένα υπέροχο βαλς που έγραψε, για πρώτη φορά για τη φωνή της κόρης του, ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Αναστασία Κουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...