ΡΟΛΙΝΓΚ ΣΤΟΟΥΝΣ Τραγουδούν για τα... εγγόνια τους

Τι κι αν συμπλήρωσαν 50 χρόνια λαμπρής καριέρας με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, αμέτρητες συναυλίες, πολυάριθμες διακρίσεις και φανατικό κοινό από διαφορετικές γενιές, οι Ρόλινγκ Στόουνς βρίσκουν, ακόμη και σήμερα, καινούργια πράγματα να κάνουν.

Οι Ρόλινγκ Στόουνς θα παίξουν στη σκηνή του Glastonbury στις 29 Ιουνίου. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων καριέρας των γερόλυκων της ροκ, το Rock and Roll Hall of Fame διοργανώνει σ
Οι Ρόλινγκ Στόουνς θα παίξουν στη σκηνή του Glastonbury στις 29 Ιουνίου. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων καριέρας των γερόλυκων της ροκ, το Rock and Roll Hall of Fame διοργανώνει στο μουσείο του μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και τη δημιουργική πορεία του θρυλικού συγκροτήματος

Και ίσως αυτή η αστείρευτη διάθεσή τους να είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από το σημαντικότερο ροκ εν ρολ γκρουπ του πλανήτη.

Μόλις πριν από λίγες ώρες λοιπόν ανακοινώθηκε πως ο Μικ Τζάγκερ και η παρέα του θα εμφανιστούν, για πρώτη φορά, στο διάσημο νεανικό Φεστιβάλ του Glastonbury που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Τα μέλη του συγκροτήματος δηλώνουν ενθουσιασμένα που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή μουσική γιορτή, η οποία φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

«Ανυπομονώ να παίξω στο Glastonbury. Εχω έτοιμες τις γαλότσες μου...» έγραψε στο Twitter o Μικ Τζάγκερ, ενώ ο Ρόνι Γουντ αποκάλυψε πως ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία του να παίξει σ' αυτό το φεστιβάλ ώστε χρησιμοποίησε όλη του την... πειστική γοητεία για να κάνει τους υπόλοιπους να συμφωνήσουν. «Η ενέργεια ανάμεσα στα μέλη της μπάντας είναι τόσο καλή τους τελευταίους μήνες, γι' αυτό και ανυπομονούμε να σας δούμε αυτή την καλοκαιρινή μέρα στην Αγγλία», δήλωσε ο Κιθ Ρίτσαρντς.

Και λέει αλήθεια καθώς οι Ρόλινγκ Στόουνς απέδειξαν με τις τελευταίες τους ζωντανές εμφανίσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη πως, παρότι σχεδόν όλοι τους βρίσκονται μια ανάσα πριν από τα 70, συνεχίζει να καίει μέσα τους αυτή η φλόγα που τους κρατά ακμαίους πάνω στη σκηνή και τους δίνει τη δύναμη να ξεσηκώνουν τα πλήθη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς αυτοί οι τύποι έχουν ακόμη τη διάθεση και την ενέργεια να δυναμιτίζουν νέα παιδιά που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι εγγόνια τους...

Οι Ρόλινγκ Στόουνς θα παίξουν στη σκηνή του Glastonbury στις 29 Ιουνίου. Την ίδια μέρα θα εμφανιστούν επίσης οι δημοφιλέστατοι Mumford and Sons και οι Arctic Monkeys. Στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, τα εισιτήρια για το οποίο εξαντλήθηκαν σε σε μιάμιση μόλις ώρα, συναντάμε κι άλλα γνωστά ονόματα, όπως Primal Scream, Nick Cave And The Bad Seeds, Elvis Costello, Kenny Rogers, Rita Ora Portishead κ.ά.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων καριέρας των γερόλυκων της ροκ το Rock and Roll Hall of Fame διοργανώνει στο μουσείο του μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και τη δημιουργική πορεία του θρυλικού συγκροτήματος. Η έκθεση με τίτλο «50 Years Satisfaction» θα εγκαινιαστεί στις 24 Μαΐου και θα λειτουργεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2014. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία ακολουθήσει, βήμα προς βήμα, τη διαδρομή, την ιστορία και τα επιτεύγματα του συγκροτήματος μέσα από φωτογραφικό και οπτικό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά δημόσια αλλά και μέσα από διαλέξεις, αφιερώματα, ταινίες και συνεντεύξεις. Θα εκτίθενται επίσης προσωπικά αντικείμενα και αναμνηστικά των μελών του γκρουπ που είναι συνδεδεμένα με σημαντικές μουσικές αλλά και προσωπικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής τους.

«Οι Ρόλινγκ Στόουνς είναι η επιτομή του ροκ εν ρολ. Αυτή είναι η πρώτη έκθεση που μάς δίνει την ευκαιρία να διηγηθούμε την ιστορία μίας από τις πιο καθοριστικές ροκ εν ρολ μπάντες του κόσμου. Η εμπειρία αυτή θα πρέπει να είναι προορισμός για κάθε θαυμαστή του συγκροτήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Rock and Roll Hall of Fame and Museum, Γκρεγκ Χάρις.

130.000 ΘΕΑΤΕΣ
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, το φετινό Glastonbury Festival αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 130.000 θεατές.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...