News.euronews:,Αφρική,Ασία,Αμερική,Ευρώπη . Φουκουσίμα: Σοκάρουν τα στοιχειά δύο χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή

Δύο χρόνια μετά το σεισμό στην Ιαπωνία και την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα που προκλήθηκε από το φονικό τσουνάμι τα ευρήματα σοκάρουν.
Το ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα σε όσους ζούσαν κοντά στην περιοχή και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πήγες από τους 328 ηλικιωμένους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή οι 75 πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό το ποσοστό είναι 2,68 φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο για όσους έμεναν εκεί 5 χρόνια πριν το πυρηνικό δυστύχημα.
Προβλήματα όμως όπως φαίνεται αντιμετωπίζουν και τα παιδιά, καθώς σχολεία στην Φουκουσίμα έχουν αναφέρει ότι οι μαθητές παρουσιάζουν πλατυποδία, με το 43% να την έχει παρουσιάσει ένα μόλις χρόνο μετά το δυστύχημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Την ίδια ώρα η google παρέχει τη δυνατότητα μιας «ασφαλούς» περιήγησης στους εγκαταλελειμμένους δρόμους της πόλης Ναμίε, η οποία εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της μετά το περιστατικό στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και το μισό κομμάτι της βρίσκεται στην απαγορευμένη ζώνη.
Οι 21.000 κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν μετά το ατύχημα στον σταθμό το 2011, απόρροια του σεισμού και του επακόλουθου τσουνάμι που έπληξε τη χώρα. Η απαγόρευση πρόσβασης θα αρθεί για ένα μικρό τμήμα της πόλης την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της παραμένει μολυσμένο από ραδιενέργεια και θεωρείται πως θα μείνει ακατοίκητο για πολλά χρόνια.
Η ξενάγηση στην «πόλη φάντασμα» είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του δημάρχου της, ο οποίος ζήτησε από την google να προβεί στην εν λόγω ενέργεια ώστε οι επόμενες γενιές και οι κάτοικοι που έφυγαν να έχουν μια εικόνα της πόλης που άφησαν πίσω τους.

 Ιταλία: Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε ο Μπερσάνι
28/03 22:03 CET
 Ιταλία: Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε ο Μπερσάνι
world Διαψεύδει η Τουρκία μαζικές απελάσεις Σύρων προσφύγων Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι… 
Ευρώπη | 28/03 20:15Διαψεύδει η Τουρκία μαζικές απελάσεις Σύρων προσφύγων
Την απέλαση 600 σύρων προσφύγων από τον καταυλισμό στο Ακτσάκαλε, στα…

Editor’s choice

Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την Κύπρο
news + | 26/03 19:57 CET

Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την Κύπρο

Μπορεί τελικά η Λευκωσία να συμφώνησε σε ένα σχέδιο σωτηρίας με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους παρόλα αυτά, η κατάσταση στο νησί παραμένει…

Το διαδίκτυο “συζητά” για τους... τάρανδους στο φινλανδικό διαβατήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...