Ο καιρός “τρελάθηκε” στη Ρωσία και κεντρική και δυτική Ευρώπη


Αντιμέτωπη με τη χειρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 50 ετών βρίσκεται η Μόσχα.
Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι μετατρέπουν τους δρόμους σε πίστες πάγου με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός, αν και τα προβλήματα δεν φαινεται να πτοούν ιδιαίτερα τους κατοίκους της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Δεν έχετε δει το χειμώνα μας στη Σιβηρία. Χιονίζει διαρκώς, και δημιουργούνται χιονοστιβάδες μεγαλύτερες από άνθρωπο. Η χιονόπτωση δεν είναι σοβαρή για εμάς. Σίγουρα θα επιβιώσουμε”, λέει ένας Μοσχοβίτης.
Δύσκολα είναι τα πράγματα και στην πόλη Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας, όπου τα πάντα έχουν καλυφθεί από το χιόνι.
Όταν μάλιστα ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία οι χιονισμένοι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας πολύ όλους όσοι κινούνται με τα οχήματά τους.
Την ίδια ώρα, στη Μαύρη Θάλασσα το σκηνικό του καιρού είναι εντελώς διαφορετικό. Στην πόλη Κράσνονταρ, το θερμόμετρο έδειξε 25 βαθμούς κελσίου.
Τα επίπεδα της θερμοκρασίας θεωρούνται μη φυσιολογικά για την εποχή στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μάρτης.. γδάρτης για την κεντρική και δυτική Ευρώπη

Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς επιδιώκουν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις που είχαν πληγεί από την σφοδρή χιονόπτωση.
Η κακοκαιρία την Τρίτη προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Γαλλίας όπου τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με μεγάλη δυσκολία. Στο βόρειο τμήμα της χώρας τα ατυχήματα ήταν δεκάδες ενώ 100.000 σπίτια είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Χάος επικρατεί και στα δρομολόγια μεγάλων σιδηροδρόμων όπως το “Eurostar” που ενώνει το Παρίσι με το Λονδίνο. Οι καθυστερήσεις είναι πολλές και γι αυτό οι υπεύθυνοι συστήνουν οι επιβάτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με το τρένο.
Ο χιονιάς έπληξε τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Στη νότια Αγγλία καθηλώθηκαν αυτοκίνητα αλλά και οι συρμοί στα τοπικά δίκτυα. Για πολλές ώρες οι δρόμοι παρέμεναν κλειστοί. Η τελευταία φορά που είχε χιονίσει τόσο πολύ ήταν το 1979.
Αλαλούμ και στη Γερμανία όπου αρκετές νταλίκες ανετράπησαν λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, χρειάστηκε να κλείσει για μερικές ώρες με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 355 πτήσεις.

“Βουνό” τα προβλήματα λόγω χιονιά στην Ευρώπη

Χιονοστιβάδα είναι τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, που έμεινε κλειστό για πολλές ώρες, οι πτήσεις έγιναν τελικά το βράδυ της Τρίτης, μετά τον καθαρισμό δύο εκ των τεσσάρων διαδρόμων προσγειοαπογειώσεων.
Οκτακόσιες πτήσεις όμως ματαιώθηκαν και σχεδόν τρεις χιλιάδες επιβάτες ξενύχτησαν στο αεροδρόμιο.

Στη Γαλλία συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Οι υπερταχείες Τhalys που κάνουν δρομολόγια από το Παρίσι προς το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, καθώς και τα Eurostar, με προορισμό τη Βρετανία κινούνται πάλι από το πρωί της Τετάρτης.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε 100.000 γαλλικά σπίτια.

Ο καιρός δεν αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες. Το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κινηθούν βόρεια.
Περισσότερα για: , , ,

 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...