«The Next Day»: Νέος δίσκος για τον David Bowie, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια


Η μεγάλη επιστροφή για τον David Bowie είναι γεγονός. Ένας καινούργιος δίσκος μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. To «The Next Day», «Η επόμενη μέρα» είναι το 24ο στούντιο άλμπουμ του 66χρονου μουσικού. Το πρώτο σινγκλ του δίσκου, το «Where are we now?» κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο και ουσιαστικά ξαναφέρνει στην επιφάνεια τον μεγάλο έρωτα του Bowie για το Βερολίνο.
Ο Ziggy έζησε εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70, μοιραζόμενος ένα διαμέρισμα με το άλλο διάσημο αστέρι της ροκ, Iggy Pop.
Ήταν μια δημιουργική περίοδος και για τους δύο, ηχογραφώντας δίσκους στα περίφημα στούντιο Hansa στο Βερολίνο. O David Bowie ηχογράφησε εκεί την περίφημη τριλογία του Βερολίνου, τους δίσκους δηλαδή «Low», «Heroes και «Lodger». Παραγωγός των δίσκων ήταν ο Tony Visconti.
«Ο Bowie επαναλάμβανε διαρκώς ότι τα τραγούδια που έκανε εδώ ήταν ακριβώς αυτό που ο ίδιος ήταν, ταίριαζαν με το DNA του. Δεν υπήρχαν φλυαρίες, ή λέξεις χωρίς νόημα. Αν δεν είχε επηρεαστεί τόσο πολύ, δεν θα επέστρεφε τώρα με αυτό το τραγούδι που μυρίζει Βερολίνο. Συνήθως δεν κοιτάει πίσω, αλλά πάντα μπροστά. Είναι λοιπόν η πρώτη φορά μετά από όλα αυτά τα χρόνια που κάνει ένα βήμα πίσω, σ’ αυτή την επιστροφή στην επικαιρότητα. Ακούγεται λίγο μελαγχολικός. Υπό αυτό το πρίσμα είναι μια επιβεβαίωση πόσο σημαντική ήταν εκείνη η περίοδος». αναφέρει ο Τίλο Σμιντ των Φριτς Μιούζικ Τουρς.
«The Stars are out tonight είναι το δεύτερο σινγκλ του Bowie που κυκλοφόρησε από το νέο του άλμπουμ. Κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του i Tunes σε περισσότερες από 21 χώρες.
Στο βίντεοκλιπ πρωταγωνιστεί η γοητευτικόττατη Τίλντα Σουίντον, η οποία υποδύεται τη γυναίκα του David Bowie.
Όλοι τώρα αδημονούν, μήπως ο καινούργιος δίσκος συνοδευτεί από κάποιες ζωντανές εμφανίσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...