H Νατάσσα Μποφίλιου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φαινόμενο» στα ελληνικά μουσικά δρώμενα των τελευταίων χρόνων.

Είναι η ερμηνεύτρια που κατάφερε να τραβήξει και πάλι τον πολύ κόσμο στο λεγόμενο «έντεχνο» τραγούδι. Από τη μουσική σκηνή «Kyklos Live Stage», όπου εμφανίζεται κάθε Σάββατο, από τις αρχές Φλεβάρη, έχουν περάσει σχεδόν 10.000 κόσμου. Ολοι μιλούν για την καλύτερη μουσική παράσταση που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η ερμηνεύτρια,
ενώ χθες έκανε και την παρθενική της επαφή με το κοινό του εξωτερικού μέσα από τη συναυλία που έδωσε στο Λονδίνο.

Ποιο είναι, όμως, αυτό το κορίτσι -γυναίκα πια, μιας και 30άρισε- που μαγνητίζει τα πλήθη και θεωρείται, από πολλούς, ως η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της γενιάς της; Και ποιο είναι το μυστικό της όπλο, εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει απ' όλους τους άλλους; «Νομίζω ότι το δυνατό μου σημείο είναι πρώτα απ' όλα η δυνατή σχέση που με δένει με τους δύο στενούς συνεργάτες μου, τον συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη και τον στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτου. Είμαστε μία ομάδα και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας μάς ανανεώνει και μάς κάνει περισσότερο ενδιαφέροντες», απαντά η ίδια και συμπληρώνει: «Είναι επίσης σημαντικό ότι ποτέ δεν προσπαθήσαμε να κρύψουμε τις μουσικές αναφορές μας από φόβο μήπως θεωρηθεί ότι αντιγράφουμε κάποιον ή ότι δεν κάνουμε κάτι πρωτοποριακό».

Ανοιγμα ενός νέου κύκλου
Κι, όμως, η μουσική αυτή συντροφιά, συνδυάζοντας τις μουσικές καταβολές της με τη δική της έμπνευση, κατάφερε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Γιατί δύσκολα θα πάει να ακούσει κάποιος την Μποφίλιου και θα πει «κάτι μου θυμίζει». Σε ποιους θεωρεί ότι απευθύνεται;

«Τα τραγούδια μας ούτε απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, ούτε βασίζονται σε συγκεκριμένο μουσικό είδος. Θα έλεγα πως απλώς απευθύνονται σ' έναν άνθρωπο ανοιχτό στη συγκίνηση... Γιατί στη συγκίνηση βασίζεται ο αισθητικός μας προσανατολισμός, ο οποίος πιστεύω ότι δεν είναι μια απλή μόδα, αλλά έχει τις ρίζες του στην αληθινή καλλιτεχνική έκφραση».

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει η Νατάσσα στον τελευταίο αυτό κύκλο εμφανίσεών της αποτελεί στην ουσία μία αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της πρώτης της καλλιτεχνικής δεκαετίας και συμβολίζει το κλείσιμο ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου: «Επειδή τον επόμενο χρόνο έχουμε σκοπό να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας σε εντελώς διαφορετικά πράγματα, θέλουμε, μέσα απ' αυτό το πρόγραμμα, να γυρίσουμε λίγο πίσω στα πράγματα που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, κυρίως μέσα από δικά μας τραγούδια και λίγες διασκευές. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αγαπησιάρικη παράσταση».

Οσο για το ποιος θα είναι αυτός ο τελείως διαφορετικός δρόμος που θα ακολουθήσει από του χρόνου, η Νατάσσα Μποφίλιου δεν είναι έτοιμη να μας απαντήσει ακόμη: «Το μόνο σίγουρο είναι πως με τους δύο συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την κοινή μουσική μας πορεία. Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα, έχουμε πολλά όνειρα...».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...