Διπλά «παγκόσμιος» ο Φάρα στη Μόσχα

Το δεύτερό του χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας πανηγύρισε την Παρασκευή ο Μο Φάρα. Μετά τα 10.000 μέτρα, ο Βρετανός δρομέας προσπέρασε τους Κενυάτες στους δύο τελευταίους γύρους και τερμάτισε πρώτος και στον τελικό των 5.000 μέτρων με χρόνο 13:26.98.


Στη σκυταλοδρομία 4Χ400 των ανδρών η αμερικανική ομάδα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Οι Βέρμπεργκ, ΜακΚουέι, Χολ και Μέριτ τερμάτισαν πρώτοι με χρόνο 2:58.71 που αποτελεί ρεκόρ σεζόν.

Γερμανική πρωτιά στη σφαίρα. Ο Ντέιβιντ Στορλ με βολή 21,73 μέτρα φόρεσε στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο, ενώ έκανε και ατομικό ρεκόρ.

Στο μήκος των ανδρών τον τίτλο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξάντρ Μένκοβ με άλμα στα 8,56 μέτρα που αποτελεί ρεκόρ σεζόν. Στον τελικό αγωνίστηκε και ο Λούης Τσάτουμας που με άλμα στα 7,98 κατετάγη 10ος.

Ρωσική επικράτηση και στη σφύρα γυναικών. Η Τατιάνα Λισένκο εκτόξευσε τη σφύρα της στα 78,80 μέτρα, βολή που της χάρισε την υψηλότερη θέση στο βάθρο και ένα νέο ρεκόρ αγώνων.

Στα 200 μέτρα των γυναικών ήταν η σειρά της Τζαμάικα να πανηγυρίσει. Η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάνοντας χρόνο 22.17.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ο Δημήτρης Τσιάμης με άλμα στα 16,69 προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν, ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή. Επιπλέον, ο Λυκούργος Τσάκωνας πέρασε μεν τον πρώτο προκριματικό στα 200 μέτρα των ανδρών με 20:55, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά,έχοντας χρόνο 20.56.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...