Πέθανε ο «δικηγόρος του διαβόλου» Ζακ Βερζές -ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ .

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 88 ετών, άφησε χθες ο Γάλλος ποινικολόγος Ζακ Βερζές, ο οποίος έγινε διάσημος ως συνήγορος εγκληματιών πολέμου, δικτατόρων και τρομοκρατών. Ο αμφιλεγόμενος και πασίγνωστος δικηγόρος Βερζές είχε υπερασπιστεί μεταξύ άλλων τον διαβόητο ναζί Κλάους Μπάρμπι, τον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, πιο γνωστό ως Κάρλος –μια σημαντική μορφή της διεθνούς τρομοκρατίας–, αλλά και τον ηγέτη των Ερυθρών Χμερ, Χίου Σαμπάν.


Όπως πολλοί από τους διαβόητους πελάτες του, ο Βερζές, γιος Γάλλου διπλωμάτη και Βιετναμέζας γυναίκας, αποτελούσε ένα αίνιγμα. Έχοντας γίνει στόχος δολοφώνων, υπήρχαν υπόνοιες για δεσμούς του με μυστικές υπηρεσίες, με τρομοκράτες πελάτες του αλλά και με τον Μάο Τζετουνγκ, τον Τσε Γκεβάρα και άλλους επαναστάτες. Επίσης, ήταν έμπιστος του Πολ Ποτ, του τυράννου που κατηγορήθηκε για το θάνατο τουλάχιστον 1,7 εκατ. Καμποτζιανών. Ήταν παντρεμένος μια τρομοκράτη, την οποία έσωσε από την γκιλοτίνα, ωστόσο επί οκτώ χρόνια είχε εγκαταλείψει την ίδια και τα δύο παιδιά τους και είχε εξαφανιστεί.

Την ανακοίνωση του θανάτου του Βερζές έκανε ο πρόεδρος του γαλλικού δικηγορικού συλλόγου, Κριστιάν Σαριέρ-Μπουρναζέλ.

«Απεβίωσε πριν από περίπου δυόμισι ώρες. Ενημερώθηκα από τους οικείους του», δήλωσε ο Σαριέρ-Μπουρναζέλ στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...