Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα του Σαββάτου - 4η αγωνιστική

Πετυχημένη πρόβα τζενεράλε ενόψει Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκη» που κέρδισε τη Ξάνθη με 4-0 για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι τους στη φάση ων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί την ερχόμενη Τρίτη.


Στη Βέροια, ο ΠΑΟΚ ίδρωσε αλλά κατάφερε να φύγει νικητής με 2-1 σε ένα χορταστικό ματς σε θέαμα και φάσεις με την βασίλισσα του Βορρά. Τέλος στο Αγρίνιο ο Εργοτέλης κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναιτωλικό (0-0) και να παραμείνει αήττητος μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Αναλυτικά:

Παναιτωλικός-Εργοτέλης 0-0



«Λευκή» ισοπαλία (0-0) απέσπασε ο Εργοτέλης στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό,

παραμένοντας αήττητος έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές. Δεν ικανοποίησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο τους.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και στο 32’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μπόγιβιτς αλλά ο Κοιλιάρας απομάκρυνε στη γραμμή. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του έψαχνε την ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο της νίκης και στο 62’ πλησίασε στο γκολ όταν ο Αναστασάκος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπράκαλι αλλά πλάσαρε άουτ.

Κίτρινες: 55' Σφακιανάκης, 78' Δάρλας, 90+1 Τζούνιορ / 38' Αναστασάκος, 73' Γιοβάνοβιτς

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (58' Δάρλας), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (82' Κουτσοσπύρος), Γκάλο, Μπακάκης, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (70' Καλογέρης).

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο (86' Μπουχαλάκης), Χάντι, Καρντόζο, Τζανακάκης, Κοζορώνης (70' Πελέ), Αναστασάκος, Μπαντιμπανγκά (76' Δωματάς), Σαρρής.



Βέροια-ΠΑΟΚ 1-2

Νικηφόρα πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Βέροια κερδίζοντας τη βασίλισσα του Βορρά με 2-1. Τα τέρματα του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Βίτορ 18’ και Στοχ 66’ ενώ για τη Βέροια μείωσε στο 83’ ο Μρντάκοβιτς.

Χορταστικό ματς σε θέαμα και φάσεις έγινε στη Βέροια με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να ψάχνουν το γκολ με τους Καλτσά και Ορέστες όμως ο Χακόμπο κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στη τρίτη ευκαιρία της Βέροιας με τον Μπαργκάν στο 9’ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε μετά το πρώτο τέταρτο και στο 17’ ο Αναστασόπουλος με διπλή επέμβαση κράτησε με την σειρά του το μηδέν σταματώντας το ανάποδο ψαλίδι του Αθανασιάδη. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα (18’) ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με την κεφαλιά του Βίτορ (0-1) μετά από κόρνερ.

Η Βέροια άγγιξε την ισοφάριση στο 36’ με τον Καλτσά όμως ο Χακόμπο με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν έπεσε η Βέροια πάλι έφτασε κοντά στο 1-1 με τον Μρντάκοβιτς στο 56’ που σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ο ΠΑΟΚ στο 66’ ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη με το γκολ ποίημα του Μίροσλαβ Στοχ 0-2. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν εκατέρωθεν με τον Νίνη να διώχνει δίκην τερματοφύλακα πάνω στη γραμμή με κεφαλιά και στο 77΄ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Αναστασόπουλο. Στο 83’ η Βέροια πέτυχε τελικά το γκολ της τιμής με τον Μρντάκοβιτς που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Κατσουράνη και μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: 21' Αμαραντίδης, 29' Μρντάκοβιτς, 54' Γεωργιάδης, 67' Αναστασόπουλος - 29' Χακόμπο, 41' Τζιόλης, 47' Κατσουράνης, 50' Λούκας

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Αθηνών)

Βέροια: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Ζεζίνιο (84' Όστοϊτς), Τραπ (74' Σεγκούντο), Μπαργκάν, Μοχάμεντ, Καλτσάς (84' Μάνος), Μρντάκοβιτς

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Στοχ (90'+ Νέτσιντ), Λούκας (81' Ολίσε), Νίνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (90'+ Βούκιτς), Αθανασιάδης



Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός με τον Σαβιόλα να βρίσκει δίχτυα και με την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκτοξεύσει το σκορ σε 3-0 (Μήτρογλου 28’, 45’) κάνοντας επίδειξη δύναμης ενόψει του αγώνα με την Παρί την ερχόμενη Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με το τρίτο προσωπικό τέρμα του Μήτρογλου στο 73’.

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες πριν αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης με την Ξάνθη, κυνήγησαν από το πρώτο λεπτό το γκολ και κατέληξαν σε θρίαμβο με το εμφατικό 4-0.

Σε πραγματικό μονόλογο των «ερυθρόλευκων» εξελίχτηκε το πρώτο ημίχρονο με τον Σαβιόλα να χάνει ευκαιρία στο 2’ και να βρίσκει δίχτυα στο επόμενο λεπτό (3’ 1-0). Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Τσέμα και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Στο 28’ ήρθε η σειρά του Μήτρογλου να ανοίξει λογαριασμό στο ματς, όπου αξιοποίησε τη πάσα του Φουστέρ και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0. Στη λήξη του ημιχρόνου ο Μήτρογλου με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και μέσα για το 3-0 σφραγίζοντας τη νίκη του Ολυμπιακού. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη φάνηκε μόνο στη φάση του 29’ όπου είχε δοκάρι με τον Μαρίν. Η απόδοση της ακριτικής ομάδας εξόργισε τον μεγαλόμετοχο της Χρήστο Πανόπουλο που εξέδωσε ανακοίνωση στο ημίχρονο ζητώντας συγνώμη για την εμφάνιση από τον κόσμο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, η Ξάνθη συνέχισε να είναι ακίνδυνη και ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα κάνοντας οικονομία δυνάμεων. Ωστόσο οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν ένα ακόμη γκολ με τον Μήτρογλου και πάλι στο 73’ που πήρε τη πάσα από τον Βάις και βρήκε στόχο για το τελικό 4-0.

Κίτρινες: 40' Παΐτο

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνα)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' λ.τ. Μανιάτης), Μπονγκ (37' λ.τ. Χολέμπας), Μεντζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62' Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου

Ξάνθη: Τσέμα, Παΐτο (42' Μπαξεβανίδης), Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Μαρσελίνιο (46' Κάλβο), Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Εστράδα.

*Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου υπέβαλλε την παραίτηση του.



Η 4η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Κυριακή με τα παιχνίδια:

Άρης – Λεβαδειακός 16:00

Απόλλων – Καλλονή 18:15

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 18:15

Πανιώνιος – Πανθρακικός 18:15

Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 20:30

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...