Eλλάδα-Είδήσεις-Διεθνή:Ευθ. Λέκκας: Υπερβολικά τα περί σεισμών 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα

Οι προβλέψεις για σεισμό 9 Ρίχτερ στον ελλαδικό χώρο, για τις οποίες έκανε λόγο η γαλλική Le Monde, μπορεί να αναστάτωσαν κάποιους, αλλά όχι και τους επιστήμονες.
Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον Σκάι Κρήτης ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας μελέτης 55 επιστημόνων που, ωστόσο, θεωρεί ότι υπερβάλλουν, διότι έβγαλαν ένα γενικό συμπέρασμα με δομές των 300 και 350 χιλιομέτρων ενώ στη χώρα μας αυτές δεν ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα, δηλαδή οι δομές στην Κρήτη δεν φτάνουν πάνω από 100 χιλιόμετρα οπότε είναι μέχρι και τα 7 Ρίχτερ. Μέχρι εκεί φτάνουν οι σεισμοί στην Ελλάδα, υποστηρίζει.
Τα 9 Ρίχτερ που λένε, τα δίνουν ρήγματα όπως αυτά που υπάρχουν στην Ιαπωνία, όχι στη χώρα μας, συμπληρώνει, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά λέγονται και γίνονται για λόγους οικονομικούς... Για λόγους ασφάλειας μεταφορών, δικτύων, κτιρίων, ακόμα και για θέματα που άπτονται των ερευνών που γίνονται ίσως τώρα στην περιοχή μας.
«Είναι μία παρέμβαση σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είναι ο Ελλαδικός... όλα τούτα είναι υπερβολικά!» κατέληξε ο σεισμολόγος.


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

«Οχι» λένε οι πολίτες των ΗΠΑ στον Ομπάμα

Δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ εμπλοκή στο συριακό εμφύλιο, ούτε θα επιτευχθεί κάποιος στόχος με τα στρατιωτικά πλήγματα που εξετάζει ο Λευκός Οίκος, εκτιμούν οι Αμερικανοί

ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΟΙ ΗΠΑ

Ωρα μηδέν για επίθεση-αστραπή στη Συρία

Oι διεθνείς αντιδράσεις δεν είναι ικανές να αποτρέψουν την κεραυνοβόλα αμερικανική επίθεση στη Συρία. Στο Κογκρέσο αρχίζει η συζήτηση για τη νέα πολεμική περιπέτεια. Το Πεντάγωνο ετοίμασε τα...

ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ Η ΜΑΧΗ

Θρίλερ οι ψηφοφορίες στο Κογκρέσο

Καταιγιστική είναι η προσπάθεια του Λευκού Οίκου, του Μπαράκ Ομπάμα και της αμερικανικής κυβέρνησης να πείσουν Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς γερουσιαστές και βουλευτές στα δύο σώματα του...[ «E» 9/9 ]

ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

Καυστικό αντιπολεμικό μήνυμα από τον Πάπα

Επικριτικός εμφανίστηκε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος Α' προς όσους προωθούν ένα στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της Συρίας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στη πλατεία του Αγίου..

ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ

Σκότωσε 18χρονη που του έκανε φάρσα

Σε τραγωδία κατέληξη η φάρσα που έκανε σε οικογενειακό της φίλο μία 18χρονη από το Κολοράντο των ΗΠΑ. Κρύφτηκε στην ντουλάπα για να τον τρομάξει, αλλά όταν πετάχτηκε έξω, ο φίλος της την πυροβόλησε..

ΦΑΒΟΡΙ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Κάλπες στη Νορβηγία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Νορβηγοί για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν ήττα του πρωθυπουργού, Γενς Στόλτενμπεργκ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

Ασαντ: Βλαντιμίρ, σ' ευχαριστώ

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την υποστήριξή του στη Συρία, απέστειλε ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

«Αμφιλεγόμενος απολογισμός» για τα 4 χρόνια διακυβέρνησης της Μέρκελ

«Η κυβέρνηση αυτή είναι η πιο επιτυχημένη από την Επανένωση», καυχιέται η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στις προεκλογικές της συγκεντρώσεις, την ώρα που ο πολιτικός της αντίπαλος κάνει..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...