ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ GOAL- Ο δρόμος της Εθνικής για τα μπαράζ!

Στην τελική φάση του Παγκοσµίου Κυπέλλου του 2010 που έγινε στη Νότια Αφρική η εθνική µας οµάδα προκρίθηκε µέσω των µπαράζ, στα οποία βρήκε απέναντί της την Ουκρανία. Η Εθνική µας κέρδισε 1-0 την πρώην σοβιετική δηµοκρατία στις 18 Νοεµβρίου 2009 στο Ντόνετσκ µε γκολ του Σαλπιγγίδη από ασίστ του Σαµαρά και προκρίθηκε µε το 0-0 και του πρώτου αγώνα στις 14 Νοεµβρίου στο Ολυµπιακό Στάδιο.

Στην τελική φάση του Παγκοσµίου Κυπέλλου του 2014, που θα γίνει επίσης στο νότιο ηµισφαίριο, αλλά σε άλλη ήπειρο, στη Βραζιλία που φιλοξενεί το επόµενο Μουντιάλ, η Ελλάδα θα επιχειρήσει να προκριθεί και πάλι µέσω των µπαράζ, καθώς έχει εξασφαλίσει µαθηµατικά τη δεύτερη θέση του οµίλου της και έχει ελάχιστες πιθανότητες για την πρώτη θέση, περιµένει µόνο ένα στραβοπάτηµα της Βοσνίας στο Βίλνιους µε τη Λιθουανία την τελευταία αγωνιστική.
Εποµένως, άπαντες στην εθνική µας οµάδα έχουν αρχίσει από τώρα να σκέφτονται τα µπαράζ, τα οποία θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Νοεµβρίου και το «Goal» σας παρουσιάζει το πανόραµα του δρόµου προς τα µπαράζ του Νοεµβρίου, το γιατί η εθνική µας οµάδας θα είναι στους ισχυρούς και άρα θεωρητικά θα έχει αυξηµένες πιθανότητες να προκριθεί στα διπλά αυτά παιχνίδια.
Το µόνο σίγουρο αυτή τη στιγµή είναι ότι η κατάσταση στους περισσότερους από τους εννέα οµίλους είναι ρευστή και τα όσα αναλυτικά στους πίνακες είναι µε τα έως τώρα δεδοµένα και την κατάταξη της FIFA (FIFA Ranking) τους µηνός Σεπτεµβρίου, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σήµερα. Στον 2ο, τον 3ο, τον 4ο, τον 5ο, τον 8ο και λιγότερο στον 9ο όµιλο η κατάσταση όσον αφορά τους δεύτερους είναι ρευστή, ενώ στον 7ο όµιλο η Εθνική µας έχει κατακτήσει και µαθηµατικά τη δεύτερη θέση, όπως και η Κροατία στον 1ο όµιλο, ενώ η Πορτογαλία στον 6ο όµιλο είναι απίθανο να χάσει τη δεύτερη θέση, αν και έχει και αυτή όπως και η Εθνική µας και η Κροατία κάποιες ελάχιστες ελπίδες για την πρώτη θέση.
Πρέπει να σηµειωθεί πως από τους εννέα οµίλους της ευρωπαϊκής ζώνης εκτός των µπαράζ µένει ο χειρότερος ένατος, ο οποίος αποκλείεται και διασταυρώνονται µεταξύ τους οι υπόλοιποι οκτώ για να προκριθούν οι τέσσερις µαζί µε τους εννέα πρώτους και να συµπληρώσουν έτσι τις 13 θέσεις της Ευρώπης στα τελικά του Παγκοσµίου Κυπέλλου του 2014. Σηµειώνεται ακόµη πως για τη βαθµολογία των δεύτερων δεν υπολογίζονται οι αγώνες µε τον τελευταίο του οµίλου, εκτός από τον 9ο που έχει µια οµάδα λιγότερη.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1. Ελλάδα 7 16 8-4
2. Γαλλία 7 14 12-6
3. Ισλανδία 7 13 14-13
4. Ουκρανία 7 12 10-4
5. Πορτογαλία 6 11 11-8
6. Σουηδία 6 11 10-7
7. Κροατία 6 11 7-4
8. Ουγγαρία 7 11 13-2
9. Βουλγαρία 6 7 5-5
* Για τη βαθµολογία των δεύτερων δεν υπολογίζονται οι αγώνες µε τον τελευταίο του οµίλου, εκτός από τον 9ο που έχει µια οµάδα λιγότερη
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ FIFA (FIFA Ranking)
ΙΣΧΥΡΟΙ
ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Κροατία 1.051
2. Πορτογαλία 1.029
3. Ελλάδα 1.016
4. Σουηδία 836
ΑΔΥΝΑΜΟΙ
5. Γαλλία 812
6. Ουκρανία 799
7. Ουγγαρία 744
8. Ισλανδία 599
9. Βουλγαρία 549
* Η FIFA πρόκειται να ανακοινώσει σήµερα το FIFA Ranking για τον µήνα Σεπτέµβριο
ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ
Η κλήρωση των αγώνων µπαράζ θα διενεργηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2013 στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη.
Οι οµάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ οµάδων (ισχυρές - αδύναµες), σύµφωνα µε τη θέση τους στη βαθµολογία της FIFA που θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου.
Οι αγώνες µπαράζ θα διεξαχθούν στις 15 και στις 19 Νοεµβρίου 2013.
ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:
Ελλάδα: Σλοβακία (Μ), Λίχτενσταϊν (Μ)
Γαλλία: Φινλανδία (Μ)
Ισλανδία: Κύπρος (Μ), Νορβηγία (Ε)
Ουκρανία: Πολωνία (Μ), Σαν Μαρίνο (Ε)
Πορτογαλία: Ισραήλ (Μ), Λουξεµβούργο (Μ)
Σουηδία: Αυστρία (Μ), Γερµανία (Μ)
Κροατία: Βέλγιο (Μ), Σκωτία (Ε)
Ουγγαρία: Ολλανδία (Ε), Ανδόρα (Μ)
Βουλγαρία: Αρµενία (Ε), Τσεχία (Μ)
* (Μ)= εντός έδρας, (Ε)=εκτός έδρας
ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΕΥΡΩΠΗ: Ιταλία, Ολλανδία
ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: Αργεντινή
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα
ΑΣΙΑ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ιράν
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΧΩΡΑ: Βραζιλία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...