«Αυτοκράτειρα» η Μέρκελ στο εξώφυλλο του Spiegel

Ως αυτοκράτειρα παρουσιάζει την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο εξώφυλλό του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο την προσφωνεί στη βάση του ως «Αγκελα, η Μεγάλη», ενώ το άρθρο του ασκεί δριμεία κριτική στην καγκελάριο χαρακτηρίζοντάς τη σκληρή πολιτικό.
«Μόλις βρεθεί στη σκηνή, ρίχνει στο κοινό μία ματιά για να δει αν την παρακολουθούν και αναζητώντας αριστεριστές που πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μετά υψώνει το χέρι χαιρετίζοντας, μία χειρονομία που θυμίζει τη βασίλισσα της Αγγλίας», σημειώνει το άρθρο.

Κάνει αναφορές περί αυταρχισμού της Καγκελαρίου, που- όπως επισημαίνει- «αποφεύγει τα καυτά ζητήματα για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης».

«Η Μέρκελ είναι μία σκληρή πολιτικός που μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις τόσο στην κυβέρνησή της όσο και στην Ευρώπη, όπου έχει καταφέρει να κάνει τους εταίρους της να έχουν δεθεί στο δικό της άρμα. Απαιτεί θυσίες από τους άλλους, ωστόσο η καμπάνια της δείχνει ότι από τους Γερμανούς δεν κάνει το ίδιο», προσθέτει.

«Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ είναι «αυταρέσκεια». Είναι μία Καγκελάριος που πιστεύει ότι οι εξηγήσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες. Κανονιά, οι προεκλογικές εκστρατείες είναι χρονικές στιγμές που υποψήφιοι και κόμματα επισημαίνουν τις θέσεις τους πιο ξεκάθαρα από το συνηθισμένο. Ωστόσο, η Μέρκελ αρνείται να κάνει κάτι τέτοι. Δεν θέλειοι πολίτες να ψηφίσουν βάσει πολιτικών θέσεων. Θέλει να την ψηφίσουν ως άτομο. Αυτό, πιστεύει, θα πρέπει να αρκεί στους Γερμανούς», τονίζει το άρθρο.

Σε άλλο σημείο το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μέρκελ απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σε σημείο αλαζονείας, πολλές φορές. Ενδεικτικά, αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων NSA, έστειλε τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας να επαναλαμβάνει ότι οι όλες οι κατηγορίες έχουν καταπέσει. Αυτή η δήλωση ήταν τόσο θρασύς, που μέχρι και ο Χορστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών και σύμμαχος της Μέρκελ, δήλωσε ότι «τίποτα δεν έχει διευκρινιστεί επαρκώς μέχρι στιγμής».

«Ποτέ άλλοτε Γερμανός καγκελάριος δεν είχε καταφέρει να κρατήσει ατάραχο το εκλογικό σώμα πριν από τις εκλογές όσο αποτελεσματικά το έκανε η Μέρκελ. Αντί να μιλάει με τους πολίτες σχετικά με το που θέλει να οδηγήσει τη χώρα, η Μέρκελ συμπεριφέρεται στους ψηφοφόρους σαν να είναι παιδιά, τα οποία πρέπει μόνο να εμπιστευτούν τη μητέρα που πάντα ξέρει καλύτερα», σημειώνει, μεταξύ, άλλων ο αρθρογράφος.
pηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...