Ο δολοφονηθείς από τη Χούντα Αλέξανδρος Σπαρτίδης ήταν συμμαθητής του 16χρονου τότε Ιωάννη Τζιάκη - Ποιος είναι ο πρώην ΛΟΚατζής που «οραματίζεται» την κατάλυση του πολιτεύματος και τι ερευνά η Δικαιοσύνη
Νοσταλγός της χούντας, αρχηγός παραστρατιωτικής ομάδας ή αγανακτισμένος «ιδεολόγος»; Ποιος είναι ο επικεφαλής της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» που κάλεσε τους πολίτες σε πραξικόπημα την 28η Σεπτεμβρίου αναγκάζοντας την ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης να συνεδριάσει εκτάκτως μέσα στη νύχτα και να διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη ομάδα αποστράτων σχεδίαζε την κατάλυση του πολιτεύματος;
Ο επικεφαλής των επίδοξων «πραξικοπηματιών» ταξίαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Τζιάκης είναι ο «διοικητής» (και όχι πρόεδρος) της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ). Υπό συνθήκες ο κ. Τζιάκης θα μπορούσε να είναι ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Ο πατέρας του Ιωάννη Τζιάκη ήταν αντιστράτηγος της Χούντας. Οπως πληροφορείται το protothema.gr, ο πατέρας Τζιάκης, ανώτατος στρατιωτικός στις κυβερνήσεις του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου έκανε καριέρα επί Χούντας μέχρι την αποστρατεία του από τον Ιωαννίδη.
Ο Ιωάννης Τζιάκης, σημερινός «διοικητής» της ΚΕΕΔ πήγε σχολείο στη Λεόντειο όπου τότε φοιτούσαν πολλά τέκνα ανωτάτων στρατιωτικών.
Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr είναι ότι ο Ιωάννης Τζιάκης ήταν συμμαθητής με τον Αλέξανδρο Σπαρτίδη, έναν από τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο Σπαρτίδης δολοφονήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1973 σε ενέδρα ελεύθερων σκοπευτών της στρατιωτικής φρουράς που ήταν ακροβολισμένοι στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ.
Παρά το γεγονός ότι έζησε τις συνέπειες της απρόκλητης δολοφονίας ενός 16χρονου παιδιού -του συμμαθητή του Αλέξανδρου Σπαρτίδη- από τη Χούντα των συνταγματαρχών την οποία υπηρετούσε ο πατέρας του, ο Ιωάννης Τζιάκης αποφάσισε να σταδιοδρομήσει στο Στρατό.
Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε ως αρχηγός τάξης του 1979. Πρώτος μεταξύ ίσων, ο κ. Τζιάκης ορκίστηκε ανθυπολοχαγός, έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού απ' όλους τους συμμαθητές του ένας εκ των οποίων είναι ο επίσης καταδρομέας σημερινός αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος. Υπό κανονικές συνθήκες, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα μπορούσε να είναι ο «πραξικοπηματίας» Ιωάννης Τζιάκης. Είναι σχεδόν νομοτελειακό, τουλάχιστον στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, ο αρχηγός τάξεως να φτάνει μέχρι τα ανώτατα αξιώματα και πολλές φορές να ορίζεται ως αρχηγός κλάδου.
Στην περίπτωση του κ. Τζιάκη η πορεία προς την κορυφή ανακόπηκε όταν ο επικεφαλής της ΚΕΕΔ παραιτήθηκε από το στράτευμα την εποχή που έφερε τον βαθμό του συνταγματάρχη. Σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και άλλοι λόγοι φαίνεται ότι τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τον στρατό.
Αξιωματικοί εν ενεργεία τον περιγράφουν ως ένα άνθρωπο ιδιόρρυθμο, έξυπνο και με πολύ ψηλό δείκτη νοημοσύνης αναφέροντας ότι ομιλεί τρεις ή τέσσερις ξένες γλώσσες.
Παρά το γεγονός ότι αποστρατεύθηκε, ο κ. Τζιάκης ουδέποτε απομακρύνθηκε ουσιαστικά από το ρόλο του στρατιωτικού. «Έχουμε ορκιστεί πίστη στην πατρίδα και το Σύνταγμα. Ο όρκος δεν τελειώνει όταν αποστρατεύεσαι. Ορκίζεσαι διά βίου», είπε ο ίδιος ο «διοικητής» της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.
Στρατιωτικοί που τον έχουν γνωρίσει μιλούν για ένα άνθρωπο απόλυτο, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «στενοκέφαλος» και υποστηρίζουν ότι ο κ. Τζιάκης θεωρεί κορυφαίο γεγονός τις ειδικές δυνάμεις. Σήμερα ο «διοικητής» της ΚΕΕΔ αντιμετωπίζεται ως επίδοξος πραξικοπηματίας από την ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο Άρειος Πάγος έδωσε εντολή για διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να αποσαφηνιστεί αν με τις προτροπές του να πέσει η κυβέρνηση και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε αξιόποινες πράξεις.
Στο ακραίο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΕΕΔ, ο «διοικητής» της ομάδας των αποστράτων διαπίστωσε την αδυναμία της κυβέρνησης «να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία, υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη και ασφάλεια», γνωστοποίησε την απόφασή του να ανασταλεί η εφαρμογή των μνημονιακών νόμων και εξήγγειλε εκλογές εντός διμήνου. Με έμμεσο τρόπο προανήγγειλε έκτακτα στρατοδικεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Εξεταστική επιτροπή από ανώγατους στρατιωτικούς και απόδοση ευθυνών για το πώς και ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφική συμφωνία του μνημονίου», έγραφε ο κ. Τζιάκης στο τέταρτο από τα 15 σημεία της διακήρυξής του.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου