Από τον Χάνες Σβόμποντα, που δήλωσε πως θα ήθελε τον Σταύρο
Θεοδωράκη στην πολιτική του ομάδα, μέχρι τους Πράσινους και τους
Φιλελευθέρους, όλοι προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη από το «ρεύμα» που
έχει το Ποτάμι
Με ένα γεμάτο σακίδιο ο Σταύρος Θεοδωράκης πέταξε
μέχρι τις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευτεί την πολιτική ομάδα στην
οποία θα συμμετάσχει το κόμμα του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μετά τις
επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου.Ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξίδεψε στην οικονομική θέση μιας πτήσης της Aegean, στην οποία, για καλή του και κακή του τύχη, επέβαιναν περίπου 20 Έλληνες δημοσιογράφοι, σε αποστολή για τις Βρυξέλλες!
Ο αρχηγός του κόμματος «Το Ποτάμι» μίλησε με όλους τους επιβάτες, σχημάτισε πηγαδάκια, και εξήγησε αναλυτικά, ειδικά στους νέους οι οποίοι ήταν οι πιο επίμονοι να μάθουν, όλες τις θέσεις του.
Φτάνοντας στις Βρυξέλλες, «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν μια έκπληξη για τους περισσότερους Έλληνες δημοσιογράφους, που είδαν όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα και όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, να προσπαθούν να καθορίσουν έστω μια συμμαχία μαζί του!
Από τον Χάνες Σβόμποντα της πολιτικής ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που δήλωσε πως θα ήθελε τον Σταύρο Θεοδωράκη στην πολική του ομάδα, τους Πράσινους αλλά και τους Φιλελευθέρους του Γκι Φερχόφστατ, οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του κοινοβουλίου, προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη από τη διαφαινόμενη εκλογική επιτυχία του Σταύρου Θεοδωράκη.
Η αποστολή του κόμματος, που εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη αποτελείται και από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αργυρό και Νικόλα Γιατρομανωλάκη και την φωτογράφο Ολυμπία Κρασαγάκη συναντήθηκε ακόμα με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν και νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι Έλληνες Ευρωβουλευτές θεωρούν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι μία πολιτική δύναμη, η οποία εξέπληξε τους πάντες κάνοντάς τους να εύχονται, ο καθένας από την πολιτική ομάδα που προέρχεται, να συμμαχήσει μαζί τους.
«Μας κυνηγούν κατσαπλιάδες του διαδικτύου»
Την απάντησή του σε εκείνους που βάζουν στο στόχαστρό τους «Το Ποτάμι» και επιτίθενται μέσω διαδικτύου στα στελέχη του κόμματος έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ένα κείμενο το οποίο ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.
Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορεί πως καθημερινά κομματικά τρολλ -όπως τα χαρακτηρίζει- βάζουν στο στόχαστρό τους επίσημους λογαριασμούς των στελεχών του Ποταμιού και τους βρίζουν με χυδαίες κατηγορίες και απειλές.
Διαβάστε το κείμενο του Θεοδωράκη εδώ
Πάγκαλος: «Θα ψηφίσω το Ποτάμι και τον Γραμματικάκη»
Την άποψη πως το “Ποτάμι” είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους όπως ο ίδιος, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρώην βουλευτής, μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, τόνισε πως η σύνθεση του ψηφοδελτίου του Ποταμιού για τις επικείμενες ευρωεκλογές τον εξέπληξε, καθώς δεν περιορίστηκε σε μιντιακά πρόσωπα αλλά ενσωμάτωσε πολύ σοβαρούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους.
Ετσι, είπε πώς θα ψηφίσει «Το Ποτάμι» και συγκεκριμένα τον καθηγητή κ. Γ. Γραμματικάκη ο οποίος «είναι ένας από τους σοφότερους ανθρώπους της Ελλάδας και ίσως του κόσμου».
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως μέχρι στιγμής, στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παίρνει θέση για τα θέματα της επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα η υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως αυτά είναι αποβλακωτικά θέματα και πως δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με θέματα όπως το τι είπε ή τι έκανε ο Μπαλτάκος ή ο Γιώργος Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που η χώρα καλπάζει για τις αγορές και κλείνει μια εποχή, μια μεγάλή, ίσως η μεγαλύτερη περιπέτεια της Ελλάδας. Ως τέτοια χαρακτήρισε την εισαγωγή στο Μνημόνιο και την προσφυγή στο ΔΝΤ και στους εταίρους μας. Μάλιστα ήταν γλαφυρός στις περιγραφές του όταν σημείωσε πως το ΔΝΤ ουσιαστικά κυβερνούσε τη χώρα όπως ακριβώς συνέβη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο με την αμερικανική αποστολή που κυβερνούσε ουσιαστικά τη χώρα. “Αποφύγαμε την υποταγή της χρεοκοπημένης χώρας, ήταν μια μεγάλη περιπέτεια αλλά τώρα η χώρα μπαίνει στην εποχή της επανόδου στην ομαλότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “ζει από την κακομοιριά, το αδιέξοδο, θέλει να εξαθλιωθεί η χώρα, να βγουν οι άνθρωποι στους δρόμους, να σκοτώνουν, να γίνουμε Βόρεια Κορέα και να βγει μετά ο Τσίπρας να μας πει μετά κουρευτείτε σαν εμένα!”.
Ερωτηθείς για ποιο λόγο ενώ χαρακτηρίζει ως κορυφαία επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με λελογισμένο επιτόκιο, την ίδια ώρα δεν δίνει το credit στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση, απάντησε πως: “Την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης δεν την έκαναν και τα δύο κόμματα, στην αρχή ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ το οποίο και δέχθηκε το κόστος. Στη συνέχεια επί κυβερνήσεως Παπαδήμου υπήρξαν κι άλλες δυνάμεις που στήριξαν την προσπάθεια. Αλλά ποιός σας είπε πως τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμοι για τη χώρα; Το μεν ΠΑΣΟΚ είναι πια ένα γκρουπούσκουλο, ο Βενιζέλος δεν ακούει κανέναν και τίποτε, έχει εγκλωβιστεί στην ομάδα που τον έφερε στην εξουσία, άτομα που ο λαός έχει δείξει ότι απεχθάνεται. Έχει παραδώσει την κεντροαριστερή παράταξη στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει φέρει το κόμμα από το 40% στο 3-4%, στην εξαφάνιση. Την επομένη των εκλογών θα ανοίξει θέμα. Από την άλλη η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν κατάφερε να ενσωματώσει τα μηνύματα της νέας εποχής. Τι τον ήθελε τον Μπαλτάκο; Δεν έχει καταφέρει να δώσει φωνή στην μετριοπαθή δεξιά. Η ΝΔ έκανε την επιλογή της λαϊκής δεξιάς, της διεκδίκησης του ακροδεξιού χώρου, είναι η επιλογή που κλείνει την πρόσβαση σε κεντροαριστερούς ψηφοφόρους σαν εμένα. Με ακροδεξιούς και εξωφρενικούς βασιλόφρονες βουλευτές δεν πάει πουθενά προς το κέντρο”.
Τέλος σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι πολιτισμένοι και εχέφρονες άνθρωποι πρέπει να ψηφίζουν από οργή. “Μόνον οι βλάκες και οι παλιάνθρωποι στα κόμματα και στον Τύπο εκμεταλλεύονται την οργή και έτσι βλέπουμε τους μισούς βουλευτές στο κοινοβούλιο να είναι αλλού ντ' αλλού...”.
Και ολοκλήρωσε λέγοντας πως “μερικοί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ηλίθιοι που δεν γνωρίζουν καλά ούτε τις αρχές του Μαρξισμού τους. Θέλουν να πάρουν την εξουσία για να κάνουν τα ίδια που κάνει τώρα η αστική τάξη. Θέλουν γκόμενες, να κωλοβαράνε και να πηγαίνουν στη Μύκονο. Δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη των ταξικών διαφορών”. Αντιθέτως, χαρακτήρισε το “Ποτάμι” ως μια εναλλακτική που δεν είναι δύναμη αντίθεσης προς την κυβέρνηση. “Για μένα ανήκει στην ίδια παράταξη που θα μπορούσε να συστήσει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με την κυβέρνηση, ακόμα και με τη ΔΗΜΑΡ. Είναι δυνάμεις που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική, την ανάπτυξη και δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν σε όλα τα νομοσχέδια, σε όλες τις εκφάνσεις. Υπάρχουν θέματα οριζόντια που περνάνε από όλες τις παρατάξεις”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου